Ukiseljeni karfiol – Dijana Popović

Ukiseljeni karfiol – divna salata, a za ljubitelje karfiola, ovo je prava salata.

Ukiseljeni karfiol - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Ukiseljeni karfiol – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Ukiseljeni karfiol – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Ukiseljeni karfiol – divna salata, a za ljubitelje karfiola, ovo je prava salata.

  • 1500 gr svežeg karfiola (očišćen i isečen na manje glavičice)
  • 1500 ml vode
  • 500 ml alkoholnog sirćeta:
  • 125 gr šećera
  • 100 gr soli
  • 20 gr crnog bibera u zrnu
  • 2 gr vinobrana
  • 2 gr konzervansa
  1. U veću šerpu sipati vodu, dodati sirće, so, šećer, biber u zrnu, dodati vinobran i konzervans. Promešati varjačom i staviti na ringlu da provri. Kad provri, pustiti 15 minuta da vri. Preliv ohladiti.
  2. Karfiol očistiti, oprati i iseći na manje glavičice. Ocediti od vode pa složiti u tegle.
  3. Sa hladnim prelivom preliti povrće. Tegle zatvoriti i čuvati na hladnom mestu. Prijatno.
Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ukiseljeni karfiol – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.