Ukiseljeni karfiol – Dijana Popović

36

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ukiseljeni karfiol – divna salata, a za ljubitelje karfiola, ovo je prava salata.

Ukiseljeni karfiol - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Ukiseljeni karfiol – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Ukiseljeni karfiol – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Ukiseljeni karfiol – divna salata, a za ljubitelje karfiola, ovo je prava salata.

  • 1500 gr svežeg karfiola (očišćen i isečen na manje glavičice)
  • 1500 ml vode
  • 500 ml alkoholnog sirćeta:
  • 125 gr šećera
  • 100 gr soli
  • 20 gr crnog bibera u zrnu
  • 2 gr vinobrana
  • 2 gr konzervansa
  1. U veću šerpu sipati vodu, dodati sirće, so, šećer, biber u zrnu, dodati vinobran i konzervans. Promešati varjačom i staviti na ringlu da provri. Kad provri, pustiti 15 minuta da vri. Preliv ohladiti.
  2. Karfiol očistiti, oprati i iseći na manje glavičice. Ocediti od vode pa složiti u tegle.
  3. Sa hladnim prelivom preliti povrće. Tegle zatvoriti i čuvati na hladnom mestu. Prijatno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.