Ukiseljeni karfiol – divna salata, a za ljubitelje karfiola, ovo je prava salata.

Ukiseljeni karfiol – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online
Ukiseljeni karfiol – divna salata, a za ljubitelje karfiola, ovo je prava salata.
- 1500 gr svežeg karfiola (očišćen i isečen na manje glavičice)
- 1500 ml vode
- 500 ml alkoholnog sirćeta:
- 125 gr šećera
- 100 gr soli
- 20 gr crnog bibera u zrnu
- 2 gr vinobrana
- 2 gr konzervansa
- U veću šerpu sipati vodu, dodati sirće, so, šećer, biber u zrnu, dodati vinobran i konzervans. Promešati varjačom i staviti na ringlu da provri. Kad provri, pustiti 15 minuta da vri. Preliv ohladiti.
- Karfiol očistiti, oprati i iseći na manje glavičice. Ocediti od vode pa složiti u tegle.
- Sa hladnim prelivom preliti povrće. Tegle zatvoriti i čuvati na hladnom mestu. Prijatno.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!