Ukusi Azije - Metro azijski asortiman
Ukusi Azije - Metro azijski asortiman

Beograd, 2. maj 2016. godine – METRO Cash & Carry Srbija u svom asortimanu ima najkompletniju ponudu iz azijskog asortimana. Restorani sa istočnjačkom kuhinjom će od sada moći da pronađu sve ekskluzivne proizvode za pripremu egzotičnih specijaliteta na jednom mestu.

„Ideja da proširimo ovaj specifičan asortiman potekla je od potrebe naših kupaca i novih trendova u kulinarstvu koji podrazumevaju sve veći uticaj istočnjačke kuhinje. Jedinstven izbor proizvoda će našim ugostiteljima omogućiti da upotpune svoju gastronomsku ponudu upravo najboljim što Azija nudi”, rekao je Dušan Čolović viši rukovodilac za odnose sa kupcima i dodao “Napominjemo da od sada sve neophodne sastojke za pripremu azijskih specijaliteta imamo u našoj ponudi. U pojedinim artiklima jedini smo na ovom tržištu, iz ugla specifičnog brenda i kvaliteta, poput ponzu sosa, NORI algi, pirinčanih listića, crnog i crvenog kavijara od morskih algi, susamovog ulja, edamame-a, Shiso listova, vasabija u prahu, mariniranog đumbira, i drugih ekskluzivnih proizvoda”.

Ukusi Azije - Metro azijski asortiman
Ukusi Azije – Metro azijski asortiman

Osnovni princip azijskog kuvanja je maksimalno iskorišćavanje ukusa svih sastojaka, gde začini imaju najvažniju ulogu u određivanju ukusa, mirisa i izgleda jela. Pirinač, povrće, morski plodovi, morska trava, sve su to neophodni sastojci azijske kuhinje, gde je osnovni koncept harmonija ukusa, boja i načina serviranja – bez svega ovoga ne postoji azijska kuhinja. Osnovni princip ove egzotične kuhinje je serviranje aziskih specijaliteta čiji je glavni simbol trougao, kao zamišljene tri dimenzije za lepotu i stabilnost.

Jedan pravi japanski obrok je činija supe i tri jela, koji se sastoji od belog pirinača, supe, jednog glavnog jela (suši rolnice), i dva priloga (vasabi i soja sos) i turšije (marinirani đumbir). To je idealna kombinacija raznovrsne hrane koja pomaže izbacivanju nepotrebnih masti, šećera i soli i jednako je lagana za varenje. Takođe, u pripremi japanske hrane ne koristi se mnogo ulja što doprinosi dugovečnosti i sprečavanju gojaznosti. Japan se nalazi u umerenoj klimatskoj zoni što ovoj zemlji omogućava raznovrsne poljoprivredne proizvode u svako doba godine, a to je ujedno i jedna od glavnih odlika ove kuhinje – priprema sveže sezonske hrane.

U najpoznatije azijske kuhinje spadaju japanska, kineska, indonežanska, korejska, indijska, vijetnamska, maležanska i singapurska, čije osnovne elemente za pripremu raznovrsnih jela je moguće pronaći samo na policama Metro Cash&Carry.

Izvor: saopštenje za medije METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!