UKUSNIJA OD KUPOVNE: domaća pašteta (RECEPT)

0

Svima je dobro poznata složenica „pa-šteta“ da se baci, koja aludira na paštetu, omiljeno jelo mnogih još iz vremena kada su bili deca. Domaća pašteta – ukusnija od kupovne!

Iako se ovaj namaz nikako ne preporučuje, jer sadrži brojne emulgatore i štetne sastojke raznih vrsta mesa, teško mu je odoleti. No, ako je napravite sami na domaći način uz prirodne sastojke, biće još boljeg ukusa i zapravo zdrava užina.

BKTV news - UKUSNIJA OD KUPOVNE: domaća pašteta (RECEPT) - print screen
BKTV news – UKUSNIJA OD KUPOVNE: domaća pašteta (RECEPT) – print screen

Sastojci:

  • 300 g putera, otopljenog
  • maslinovo ulje
  • 2 mlada luka, iseckana
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 400 g pileće džigerice
  • listovi sveže žalfije
  • 1 mala čaša brendija
  • morska so
  • sveži crni biber
  • 1 ćabata ili bilo koji drugi hleb
  • šaka salate po želji

PROČITAJ: PAŠTETA OD PASULJA

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 110 stepeni. Otopite polovinu putera u tiganju koji ćete staviti u rernu. To će trajati oko 10 minuta. Potom ga premestite u činiju i ostavite da se ohladi.
  • Zatim zagrejte malo maslinovog ulja u drugom tiganju. Lagano propržite mladi luk i beli luk 10 minuta dok ne postane mek, a potom premestite na tanjir. Potom u tiganj dodajte džigericu koju ćete lagano propržiti sa listovima žalfije. Ohladite je.
  • Dodajte brendi. Ukoliko imate šporet na gas možete ga iskoristiti ne bi li ispario alkohol i dao dodatni ukus jelu. Pržite je još koji minut, a zatim prebacite u blender, dodajte prženi mladi luk i beli luk i dobro izmiksujte dok se smesa ne izjednači.
  • Potom dodajte otopljeni puter i nastavite da blendujete. Zatim začinite po ukusu i premestite smesu u činiju.
  • Pospite listovima žalfije koji su vam preostali, a zatim prelijte ostatkom putera. Ostavite je da se ohladi sat vremena u frižideru.

Serviranje:

Isecite ćabatu ili bilo koji hleb po želji, mada uz paštetu najbolje ide onaj nalik domaćem poput somuna. Isecite ga na kriške i tostirajte. Premažite paštetom i servirajte uz začinjenu zelenu salatu ili rukolu.

Dodatni savet:

Prilikom prženja džigerice nemojte je do kraja ostaviti na vatri, dovoljno je da ostane ružičasta. U suprotnom, postaće previše tvrda i imaće gromuljice koje nećete moći da razbijete.

Takođe, možete dodati i začinsko bilje po ukusu. Italijanska ili francuska mešavina koja se može kupiti u svakom marketu savršeno se slaže uz ukus mesa.

Prijatno!

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.