UKUSNIJA OD KUPOVNE: domaća pašteta (RECEPT)

Svima je dobro poznata složenica „pa-šteta“ da se baci, koja aludira na paštetu, omiljeno jelo mnogih još iz vremena kada su bili deca. Domaća pašteta – ukusnija od kupovne!

Iako se ovaj namaz nikako ne preporučuje, jer sadrži brojne emulgatore i štetne sastojke raznih vrsta mesa, teško mu je odoleti. No, ako je napravite sami na domaći način uz prirodne sastojke, biće još boljeg ukusa i zapravo zdrava užina.

BKTV news - UKUSNIJA OD KUPOVNE: domaća pašteta (RECEPT) - print screen
BKTV news – UKUSNIJA OD KUPOVNE: domaća pašteta (RECEPT) – print screen

Sastojci:

  • 300 g putera, otopljenog
  • maslinovo ulje
  • 2 mlada luka, iseckana
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 400 g pileće džigerice
  • listovi sveže žalfije
  • 1 mala čaša brendija
  • morska so
  • sveži crni biber
  • 1 ćabata ili bilo koji drugi hleb
  • šaka salate po želji

PROČITAJ: PAŠTETA OD PASULJA

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 110 stepeni. Otopite polovinu putera u tiganju koji ćete staviti u rernu. To će trajati oko 10 minuta. Potom ga premestite u činiju i ostavite da se ohladi.
  • Zatim zagrejte malo maslinovog ulja u drugom tiganju. Lagano propržite mladi luk i beli luk 10 minuta dok ne postane mek, a potom premestite na tanjir. Potom u tiganj dodajte džigericu koju ćete lagano propržiti sa listovima žalfije. Ohladite je.
  • Dodajte brendi. Ukoliko imate šporet na gas možete ga iskoristiti ne bi li ispario alkohol i dao dodatni ukus jelu. Pržite je još koji minut, a zatim prebacite u blender, dodajte prženi mladi luk i beli luk i dobro izmiksujte dok se smesa ne izjednači.
  • Potom dodajte otopljeni puter i nastavite da blendujete. Zatim začinite po ukusu i premestite smesu u činiju.
  • Pospite listovima žalfije koji su vam preostali, a zatim prelijte ostatkom putera. Ostavite je da se ohladi sat vremena u frižideru.

Serviranje:

Isecite ćabatu ili bilo koji hleb po želji, mada uz paštetu najbolje ide onaj nalik domaćem poput somuna. Isecite ga na kriške i tostirajte. Premažite paštetom i servirajte uz začinjenu zelenu salatu ili rukolu.

Dodatni savet:

Prilikom prženja džigerice nemojte je do kraja ostaviti na vatri, dovoljno je da ostane ružičasta. U suprotnom, postaće previše tvrda i imaće gromuljice koje nećete moći da razbijete.

Takođe, možete dodati i začinsko bilje po ukusu. Italijanska ili francuska mešavina koja se može kupiti u svakom marketu savršeno se slaže uz ukus mesa.

Prijatno!

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

UKUSNIJA OD KUPOVNE: domaća pašteta (RECEPT)

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.