„Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“
„Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“

Ugledni prestonički mesečnik na engleskom „Diplomacy&Commerce“ je u saradnji sa Hrvatskim poslovnim klubom u Beogradu, Nj.E. ambasadorom Hrvatske u Srbiji,  Hidajetom Biščevićem, novinarkom Duškom Jovanić i brojnim drugim umetnicima i javnim ličnostima iz Srbije pokrenuo humanitarnu akciju prodaje slika i fotografija pod nazivom „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak – slikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u Hrvatskoj.“

Neki od najboljih slikara i fotografa iz Srbije, kao i ambasador Hrvatske u Srbiji će pokloniti svoje radove na humanitarnoj onlajn prodajnoj akciji na sajtu http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/ a celokupan prihod će biti doniran stanovništvu pogođenom razornim zemljotresom koji je u decembru pogodio Hrvatsku.

Među umetnicima koji ovom prilikom doniraju svoja dela su, za sada, slikari i fotografi: Cile Marinković, Biljana Cincarević, Janoš Mesaroš, Jelena Blečić, Dragan Stojkov, Milena Zevu, Milena Lasić, Sever Zolak, Miša Obradović, Marko Krunić i Nebojša Babić a pozivamo i druge umetnike da se pridruže i pomognu!

Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, idejni tvorac i pokretač ove humanitarne aukcije ističe da je u ovakvim trenucima i vremenima važno da budemo ujedinjeni. “Na inicijativu nekolicine srpskih umetnika koji su želeli da doniraju svoja dela u korist stanovnika Gline, Petrinje, Siska i drugih mesta u Hrvatskoj koja su pogođena zemljotresom, odlučili smo da naš magazin Diplomacy&Commerce pokrene ovu humanitarnu akciju. Kontaktirali smo ambasadora Hrvatske Hidajeta Biščevića koji takođe slika i on je odlučio da u ovu svrhu pokloni četiri svoja platna. Pozvali smo predstavnike kompanija i stranih ambasada u Beogradu da se priključe akciji i verujem da ćemo skupiti lepu svotu novca kako bi se ugroženima u zemljotresu obezbedilo ono što im u tom momentu bude najpotrebnije. Onlajn prodaja slika i fotografija srpskih umetnika će trajati do 25. januara nakon čega će na prijemu u rezidenciji ambasadora Hrvatske tokom programa koji će voditi glumac i pevač Frano Lasić kupci moći da preuzmu kupljene slike i fotografije i druže se sa umetnicima koji su ih donirali. Verujemo da je uloga medija da upravo u ovakvim situacijama budu nosioci humanitarnih inicijativa a magazin Diplomacy&Commerce koji izlazi i u Beogradu i u Zagrebu upravo to vidi kao svoju misiju”, zaključio je Čoban.

Akciji koja danas počinje se pridružio i Nj.E. Hidajet Biščević ambasador Republike Hrvatske u Srbiji, koji je, kako za sebe kaže „amaterski moler” tj. u slobodno vreme se bavi slikanjem odnosno, po njegovim riječima „pokušava” i najčešće poklanja slike na sličnim dobrotvornim aukcijama.

„Posebno sam ponosan na primer na donatorsku aukciju u Tadžikistanu kada je pedesetak mojih slika prodato i  prikupljenim novcem opremljeno sedam dečijih vrtića u glavnom gradu Dušanbe i njegovoj okolini.“ Ambasador Biščević je povodom početka beogradske akcije „Umetnici za Glinu, Petrinju i Sisak“ istakao da se posebno zahvaljuje umetnicima iz Srbije na predivnom gestu koji na ovaj način pomažu stanovništvu koje je pogođeno zemljotresom.

Ujedinimo se u humanosti – pridružite se akciji za pomoć stanovništvu Gline, Petrinje i Siska!

„Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“

Humanitarna akcija magazina Diplomacy&Commerce

Svi eksponati se prodaju po početnim cenama i mogu se pogledati na web adresi http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/

Upit za kupovinu dela može se poslati na mejl adresu [email protected]

Ukoliko nakon isteka trajanje akcije željena slika nije prodata, kupcu će biti poslata uplatnica sa iznosom naznačenim na sajtu.

Kupljeno umetničko delo će se moći preuzeti na svečanom događaju u rezidenciji ambasadora Hrvatske koji će se, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera organizovati na dan koji će naknadno biti iskomuniciran. Program i ceremoniju uručenja kupljenih slika i fotografija će voditi pevač i glumac Frano Lasić.

Sav prihod koji se prikupi tokom humanitarne akcije prodaje slika i fotografija „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“ magazina Diplomacy&Commerce će biti doniran stanovništvu pogođenom stravičnim zemljotresima u Hrvatskoj.

Onlajn prodaja umetničih dela, slika i radova će na sajtu magazina Diplomacy&Commerce trajati od 08.01. do 25.01.2021. godine.

Za dodatne informacije kontaktirajte redakciju Diplomacy&Commerce magazina.

„Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“
„Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!