Urnebes sa belancima – Jadranka Blažić

Urnebes sa belancima – Jadranka Blažić

Urnebes sa belancima – pekla sam u maloj tepsiji 20x20cm. Ali nije ni to bas malo, jer treba dosta materijala i za nju da se napuni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Urnebes sa belancima – Jadranka Blažić

Urnebes sa belancima – pekla sam u maloj tepsiji 20x20cm. Ali nije ni to bas malo, jer treba dosta materijala i za nju da se napuni.

  • tikvice (zukini)
  • mali paradajzi
  • mlada mocarela
  • badem mleko
  • belanca
  • so
  • biber
  • vlasac
  1. Iseci na kolutove zukine, paradajz i mocarelu. Redjati ih neizmenicno zukin+mocarela+paradajz. Mocarelu stavljati tek na svaki 4-5 put jer bi u protivnom bilo previse sira. Kada zavrsite redjanje, umutiti 150ml belanca sa 100ml bademovog mleka koje posolite i pobiberite. Preliti preko poredjanog povrca i odozgo posuti seckani vlasac.
  2. Peci na 220C dok belanca ne pobele i dobiju odozgo zlatnu boju. Ne znam koliko je vremena tacno proslo ali verovatno je mozda bilo 40 minuta jer je povrce pustalo saft. Izvaditi iz rerne i ostaviti u tepsiju da se prohladi, kako bi se lakse i bolje seklo.
Ukus je odlican, ali bolje je kada se ubaci i malo dimljenog mesa da zamirise.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Urnebes sa belancima – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.