Urnebes sa belancima – Jadranka Blažić
Urnebes sa belancima – pekla sam u maloj tepsiji 20x20cm. Ali nije ni to bas malo, jer treba dosta materijala i za nju da se napuni.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Urnebes sa belancima – Jadranka Blažić
Urnebes sa belancima – pekla sam u maloj tepsiji 20x20cm. Ali nije ni to bas malo, jer treba dosta materijala i za nju da se napuni.
- tikvice (zukini)
- mali paradajzi
- mlada mocarela
- badem mleko
- belanca
- so
- biber
- vlasac
- Iseci na kolutove zukine, paradajz i mocarelu. Redjati ih neizmenicno zukin+mocarela+paradajz. Mocarelu stavljati tek na svaki 4-5 put jer bi u protivnom bilo previse sira. Kada zavrsite redjanje, umutiti 150ml belanca sa 100ml bademovog mleka koje posolite i pobiberite. Preliti preko poredjanog povrca i odozgo posuti seckani vlasac.
- Peci na 220C dok belanca ne pobele i dobiju odozgo zlatnu boju. Ne znam koliko je vremena tacno proslo ali verovatno je mozda bilo 40 minuta jer je povrce pustalo saft. Izvaditi iz rerne i ostaviti u tepsiju da se prohladi, kako bi se lakse i bolje seklo.