Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Urnebes sa belancima – Jadranka Blažić

0

Urnebes sa belancima – Jadranka Blažić

Urnebes sa belancima – pekla sam u maloj tepsiji 20x20cm. Ali nije ni to bas malo, jer treba dosta materijala i za nju da se napuni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Urnebes sa belancima - Jadranka Blažić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Urnebes sa belancima – Jadranka Blažić

Urnebes sa belancima - pekla sam u maloj tepsiji 20x20cm. Ali nije ni to bas malo, jer treba dosta materijala i za nju da se napuni.
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 4 porcije

Sastojci

  • tikvice zukini
  • mali paradajzi
  • mlada mocarela
  • badem mleko
  • belanca
  • so
  • biber
  • vlasac

Uputstvo za pripremu

  1. Iseci na kolutove zukine, paradajz i mocarelu. Redjati ih neizmenicno zukin+mocarela+paradajz. Mocarelu stavljati tek na svaki 4-5 put jer bi u protivnom bilo previse sira. Kada zavrsite redjanje, umutiti 150ml belanca sa 100ml bademovog mleka koje posolite i pobiberite. Preliti preko poredjanog povrca i odozgo posuti seckani vlasac.
  2. Peci na 220C dok belanca ne pobele i dobiju odozgo zlatnu boju. Ne znam koliko je vremena tacno proslo ali verovatno je mozda bilo 40 minuta jer je povrce pustalo saft. Izvaditi iz rerne i ostaviti u tepsiju da se prohladi, kako bi se lakse i bolje seklo.

Beleške

Ukus je odlican, ali bolje je kada se ubaci i malo dimljenog mesa da zamirise.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.