Uskoro Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka u Kragujevcu

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu od 24. do 26. marta 2017. održava se Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka.

Na sajmu će se predstaviti proizvođači i distributeri iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači i distributeri kafe, uvoznici, proizvođači i distributeri opreme za poslastičarstvo, prateće opreme za kafiće, barove i HoReCa sektora, predstavnici poslastičarske industrije, te prateći proizvodi kao što su čajna peciva i drugi dodaci za kafu i čaj.

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka uključiće brojne organizacije, institucije i udruženja koja se bave ugostiteljstvom, obukom i konsalting uslugama.

Po prvi put u Srbiji biće organizovano i internacionalno takmičenje kulinarskih majstora poslastičara za najbolji desert Srbije za 2017. godinu, takmičenje hotela i restorana Srbije za najbolji restoranski desert, kao i takmičenje u radovima od čokolade i festivalskih torti.

Sva tri dana sajma, u centralnoj master kuhinji biće održan profesionalni program za poslastičare „Chocolate Professional“ koji će pružiti poslastičarima i zaljubljenicima u poslastičarstvo jedinstveni edukativni program, kao i edukativne radionice za pripremu kafe „Coffee Profesional“.

Profesionalne gastronomske asocijacije, poput HoReCa asocijacije Kragujevac, koja daje organizacionu podršku takmičenju i edukativnom programu, Rumunske asocijacije ACCEA, Asocijacije master šefova Srbije, Asocijacije master šefova Hrvatske, Udruženja turističkih poslenika iz Niša, AREGALA Slovakia, Asocijacije Somelijea Šumadije i Udruženja ljubitelja kafe “Kafopije”, održaće razne profesionalne prezentacije i masterclass-ove, praviće skulpture od putera, šećera i čokolade, čokoladne koktele, čokoladne poslastice i mnoge druge zanimljivosti.

Asocijacija somelijea Šumadije održaće stručnu radionicu o uparivanju čokolade i vina. Specijalni gost i predavač o kafi biće Ivan Abramo iz Italije, a dolazak su potvrdili i naši najveći stručnjaci Zdravko Gavrilović (Square Nine Hotel) i Petar Žuljević (autor emisije „Sa slatkim na ti“).

Edukativni program:

Central master kitchen

PETAK

12.00 – 13.00 prof. Marijana Janjić, prezentacija – Špagete sa ganaš mentom

13.00 – 15.00 Petar Žuljević (šef poslastičarstva Crowne Plaza Hotela i autor emisije na kitchen TV „Sa slatkim na ti“) – Masterclass

15.00 – 16.30 – Masteršef Maja Mačković, Hrvatska – Masterclass: „Sa Hvara s ljubavlju“, Zdravi deserti bez glutena, laktoze i šećera

16.30 – 18.00 Danijela Pantić Vlahović (profesor gastronomije i autorka emisije na Kitchen TV-u „Šefice“) – „Slatke tajne“

18.00 – 20.00 Ivana Grubenić (master šef poslastičar, Hrvatska) – „Ukusi Zagreba – Jelačić šnite i Hrvatski čupavci“

SUBOTA

10.00 – 12.00 Masteršef Dada Marčić, Hrvatska – Brački slatki specijaliteti

12.00 – 13.30 Nikola Miškovski – šef restorana vinarije Chateau Kamnik, Makedonija – „MICHELIN STAR DESSERT“

13.30 – 15.00 Petar Žuljević (šef poslastičarstva Crowne Plaza Hotela i autor emisije na kitchen TV „Sa slatkim na ti“) i Danijela Pantić Vlahović (profesor gastronomije i autorka emisije na Kitchen TV-u „Šefice“) – PROFITEROLE

15.00 – 16.30 – Masteršef Raša Vlačić – „Rašine majstorije“

16.30 – 17.30 Ivana Grudenić (master šef poslastičar, Hrvatska) – „Ukusi Zagreba – zagrebačke kremšnite“

17.30 – 19.00 Uroš Ercegović, HoReCa asocijacija Kragujevac – Restoranski deserti i dekoracije

NEDELJA

11.00 – 12.00 Chef Mladen Pršić (restoran Pepe Nero, Beograd) – Ukusi čokolade i kafe u testu

12.00 – 14.00 Chef Dejan Stanković (predsednik UO Kulinarske asocijacije Srbije i šef restorana Mozzarella Osteria) – „Meso i čokolada“, „Meat & Chilli Sweet“

14.00 – 15.00 Kulinarski tim Rumunije ACEEA – From Romania with chocolate

15.00-16.00 Uroš Radoičić (vlasnik restorana Play Sushi i autor emisije na kitchen Tv-u „Ukusi Azije“) – „SWEET SUSHI“

16.00 – 17.00 Chef Stefan Ristović (restoran Klub Književnika, HoReCa asocijacija Kragujevac) – Master class „RESTORANSKI DESERT U 3 KORAKA“

17.00 – 18.00 Prof. Momčilo Conić (VPŠSS Leskovac) – Sladoled od ajvara

18.00 – 19.00 Vinoteka Skadarlija, chef Bogdan Šundić – prezentacija „Raznobojne skadarlijske slatke čarolije“

Izvor: Turistickisvet.com

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Uskoro Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka u Kragujevcu

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.