Uskoro Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka u Kragujevcu
Uskoro Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka u Kragujevcu

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu od 24. do 26. marta 2017. održava se Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka.

Na sajmu će se predstaviti proizvođači i distributeri iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači i distributeri kafe, uvoznici, proizvođači i distributeri opreme za poslastičarstvo, prateće opreme za kafiće, barove i HoReCa sektora, predstavnici poslastičarske industrije, te prateći proizvodi kao što su čajna peciva i drugi dodaci za kafu i čaj.

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka uključiće brojne organizacije, institucije i udruženja koja se bave ugostiteljstvom, obukom i konsalting uslugama.

Po prvi put u Srbiji biće organizovano i internacionalno takmičenje kulinarskih majstora poslastičara za najbolji desert Srbije za 2017. godinu, takmičenje hotela i restorana Srbije za najbolji restoranski desert, kao i takmičenje u radovima od čokolade i festivalskih torti.

Sva tri dana sajma, u centralnoj master kuhinji biće održan profesionalni program za poslastičare „Chocolate Professional“ koji će pružiti poslastičarima i zaljubljenicima u poslastičarstvo jedinstveni edukativni program, kao i edukativne radionice za pripremu kafe „Coffee Profesional“.

Profesionalne gastronomske asocijacije, poput HoReCa asocijacije Kragujevac, koja daje organizacionu podršku takmičenju i edukativnom programu, Rumunske asocijacije ACCEA, Asocijacije master šefova Srbije, Asocijacije master šefova Hrvatske, Udruženja turističkih poslenika iz Niša, AREGALA Slovakia, Asocijacije Somelijea Šumadije i Udruženja ljubitelja kafe “Kafopije”, održaće razne profesionalne prezentacije i masterclass-ove, praviće skulpture od putera, šećera i čokolade, čokoladne koktele, čokoladne poslastice i mnoge druge zanimljivosti.

Asocijacija somelijea Šumadije održaće stručnu radionicu o uparivanju čokolade i vina. Specijalni gost i predavač o kafi biće Ivan Abramo iz Italije, a dolazak su potvrdili i naši najveći stručnjaci Zdravko Gavrilović (Square Nine Hotel) i Petar Žuljević (autor emisije “Sa slatkim na ti”).

Edukativni program:

Central master kitchen

PETAK

12.00 – 13.00 prof. Marijana Janjić, prezentacija – Špagete sa ganaš mentom

13.00 – 15.00 Petar Žuljević (šef poslastičarstva Crowne Plaza Hotela i autor emisije na kitchen TV “Sa slatkim na ti”) – Masterclass

15.00 – 16.30 – Masteršef Maja Mačković, Hrvatska – Masterclass: “Sa Hvara s ljubavlju”, Zdravi deserti bez glutena, laktoze i šećera

16.30 – 18.00 Danijela Pantić Vlahović (profesor gastronomije i autorka emisije na Kitchen TV-u “Šefice”) – “Slatke tajne”

18.00 – 20.00 Ivana Grubenić (master šef poslastičar, Hrvatska) – “Ukusi Zagreba – Jelačić šnite i Hrvatski čupavci”

SUBOTA

10.00 – 12.00 Masteršef Dada Marčić, Hrvatska – Brački slatki specijaliteti

12.00 – 13.30 Nikola Miškovski – šef restorana vinarije Chateau Kamnik, Makedonija – “MICHELIN STAR DESSERT”

13.30 – 15.00 Petar Žuljević (šef poslastičarstva Crowne Plaza Hotela i autor emisije na kitchen TV “Sa slatkim na ti”) i Danijela Pantić Vlahović (profesor gastronomije i autorka emisije na Kitchen TV-u “Šefice”) – PROFITEROLE

15.00 – 16.30 – Masteršef Raša Vlačić – “Rašine majstorije”

16.30 – 17.30 Ivana Grudenić (master šef poslastičar, Hrvatska) – “Ukusi Zagreba – zagrebačke kremšnite”

17.30 – 19.00 Uroš Ercegović, HoReCa asocijacija Kragujevac – Restoranski deserti i dekoracije

NEDELJA

11.00 – 12.00 Chef Mladen Pršić (restoran Pepe Nero, Beograd) – Ukusi čokolade i kafe u testu

12.00 – 14.00 Chef Dejan Stanković (predsednik UO Kulinarske asocijacije Srbije i šef restorana Mozzarella Osteria) – “Meso i čokolada”, “Meat & Chilli Sweet”

14.00 – 15.00 Kulinarski tim Rumunije ACEEA – From Romania with chocolate

15.00-16.00 Uroš Radoičić (vlasnik restorana Play Sushi i autor emisije na kitchen Tv-u “Ukusi Azije”) – “SWEET SUSHI”

16.00 – 17.00 Chef Stefan Ristović (restoran Klub Književnika, HoReCa asocijacija Kragujevac) – Master class “RESTORANSKI DESERT U 3 KORAKA”

17.00 – 18.00 Prof. Momčilo Conić (VPŠSS Leskovac) – Sladoled od ajvara

18.00 – 19.00 Vinoteka Skadarlija, chef Bogdan Šundić – prezentacija “Raznobojne skadarlijske slatke čarolije”

Izvor: Turistickisvet.com

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!