Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Uskršnja pogača – Suzana Mitić

0

Uskršnja pogača – Suzana Mitić

Uskršnja pogača.

Štampanje

Uskršnja pogača – Suzana Mitić

Uskršnja pogača.
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes

Sastojci

  • 2 dl mlakog mleka
  • 1 dl vode
  • 1 gl ulja
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 1 kasicica secera
  • 1 kasika soli
  • 1/2 kesica praska za pecivo
  • 1/2 kocke kvasca i
  • gr oko 800brasna.

Za premazivanje je potrebno:

  • 100 gr margarina
  • 1 zumance
  • 2 kasike jogurta.

Za dekoraciju je potrebno:

  • grancica ruzmarina
  • malo začinske mlevene paprike
  • nekoliko zrna bibera
  • malo kima
  • malo susama
  • malo boje za kolace.

Uputstvo za pripremu

  1. U mlako mleko staviti secer,so ,kvasac i 10 kasika brasna.Razmutiti kasikom i ostaviti 10-ak minuta da krene kvasac.
  2. Nadosao kvasac isipati u vanglu,dodati ostale sastojke i ostaviti na toplom da nadodje.
  3. Nadoslo testo podeliti na 8 loptica.Svaku lopticu razviti oklagijom do malo vise od velicine plitkog tanjira.Tanjir okrenuti naopako i nozem zaseci visak testa.Staviti u pleh,premazati margarinom i redjati na isti nacin preostale kore,sem osme.
  4. Osmu koru razvuci i nozem napravite udubljenja za oci,usta,nos.
  5. Testo od sedam kora zaseci nekom cinijom do zadnje kore da bi ste taj deo iskoristili za usi.
  6. Za oci koristite zrna bibera i susam,za usi kim,za usta alevu papriku,za brkove grancice ruzmarina,za cvet boju za torte.
  7. Premazite celu pogacu umucenim zumancetom i jogurtom i peci na 200 C dok ne porumeni.

Beleške

Uskršnja pogača.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.