Uskršnji kuglof

RECEPT PRIPREMILAVesna Pavlović

Uskršnji kuglof, sastojci:

Za testo:

  • 120 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 jajeta
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 125 ml mleka

I još:

  • po potrebi šećer u prahu
  • po potrebi čokolada za kuvanje

Uskršnji kuglof, priprema:

  • Odvojiti belanca od žumanaca.
  • Mikserom umutiti maslac, dodati žumanca, šećer u prahu, vanilin šećer i dobro umutiti mikserom.
  • Uliti mleko, mutiti mikserom, zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro umutiti mikserom.
  • Zasebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati u smesu od žumanaca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
  • Kalup za kuglof premazati uljem, posuti brašnom i rasporediti trećinu smese.
  • Preostalu smesu prepoloviti, pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu i izmešati špatulom, a drugi deo ostaviti takav kakav jeste (žut).
  • Čokoladnu smesu naneti preko smese u kalupu te preko nje rasporediti žutu smesu.
  • Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
  • Pečen kuglof izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi te izručiti na tacnu.
  • Posuti šećerom u prahu, dekorisati rendanom čokoladom i po sredini kuglofa staviti čokoladnog zeku i kuglof je spreman.

Komentar: u zdravlju i sreći Uskrs dočekali i sa svojim najdražima proslavili. HRISTOS VASKRSE!

Vreme pripreme: 50 minuta
Broj porcija: 8
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.