Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Uskršnji venac – Suzana Mitić

0

Uskršnji venac – ideja za Uskrs nikad dosta. Ako volite dizano testo a da miriše na limun onda je ovo dobitna kombinacija!

Uskršnji venac - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Uskršnji venac – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Uskršnji venac - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Uskršnji venac - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Uskršnji venac - ideja za Uskrs nikad dosta. Ako volite dizano testo a da miriše na limun onda je ovo dobitna kombinacija!
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 2 minutes
Ukupno vreme 22 minutes
Broj osoba 12 osoba

Sastojci

za koru :

  • 4 komada jajeta
  • 4 kašika šećera
  • 4 kašika čokolade u prahu
  • 4 kašika ulja
  • 3 kašika brašna

za testo :

  • 1 komad belance
  • 1 komad jaje
  • 100 gr šećera
  • 80 ml ulja
  • 1 komad kora od limuna rendana
  • 0,5 kašičice soli
  • 1 kesica vanilin secera
  • 1 kocka kvasca
  • 2 dl mleka
  • 400 gr brašna

za posipanje :

  • 4 kašika keksa mlevenog
  • 50 gr suvog grožđa
  • 1 komad sok od limuna
  • 5 kašika dzema vršnih

Uputstvo za pripremu

  1. Kvasac razmutite sa mlekom,dodajte šećer , 1 kašiku brašna i pustite 5 minuta da krene kvasac.Za to vreme umutite mikserom jaja sa šećerom ,kao za tortu.Dodajte nadošli kvasac,vanilin šećer,izrendanu koru od limuna,so,ulje i sa brašnom zamesite testo.Ostavite ga da se udvosrtuči.
    Uskršnji venac - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  2. Zatim umutite koru kao za tortu.U odgovarajućoj posudi staviti jaja i šećer i mikserom mutiti dok jaja ne postanu penasta.Dodati čokoladu u prahu,brašno i ulje.Lagano promešati i sipati u pleh koga ste obložili pek papirom.Peći na 200 C dok ne porumeni.Ostaviti da se ohladi. Ohlađenu koru seći modlicom željenog oblika.Za ovu priliku je najbolja modlica u obliku zeca.
    Uskršnji venac - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  3. ​Nadošlo testo razviti oklagijom u veći krug,veći od kuglofa.Ne treba da bude mnogo tanko.Kuglof premazati margarinom i posuti bogato mlevenim keksom. Testo stavite preko kuglofa i nozem zaseći gde je vrh kuglofa, da testo može da prione na dno.Preko testa ređajte koru isečenu modlicom i njome napravite ceo krug.Svaki deo premazati đemom.Preko iscedite sok od limuna,pospite kašiku mlevenog keksa i nepravilno pobacajte suvo grožđe.
    Uskršnji venac - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  4. Preostali deo testa vratiti u kuglof praveći faltice.Pustiti 10- minuta da krene i peći na 200 C dok ne porumeni.
    Uskršnji venac - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  5. Uživajte u divnom ukusu. Prijatno.
    Uskršnji venac - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.