Najbolji recept godine - Recepti i Kuvar online
Najbolji recept godine - Recepti i Kuvar online

Uslovi konkursa za izbor najboljeg recepta godine

Do 31.12.2021. uredništvo portala Recepti i Kuvar online će kontinuirano ocenjivati vaše poslate recepte, koji će učestvovati u konkursu za izbor najboljeg recepta godine.

Recepti se šalju na mail adresu info[at]recepti-kuvar.rs.

Pročitajte Uslovi korišćenja sadržaja na www.recepti-kuvar.rs.

Svi saradnici portala Recepti i Kuvar online, koji žele da učestvuju na ovom konkursu, dužni su da se pridržavaju Uslova korišćenja portala, koje moraju prihvatiti, kao i Pravila i uslova konkursa (dole, niže u tekstu).

Pravila i uslovi konkursa za izbor najboljeg recepta godine – Recepti i Kuvar online

Molimo Vas da pročitate pravila konkursa koja su navedena u nastavku teksta i koja automatski prihvatate učestvovanjem u ovom konkursu (u daljem tekstu “Pravila”).

Učestvovanjem u konkursu prihvatate navedena pravila kao i to da će vaša prijava i privatni podaci sadržani u mailu koje navedete prilikom prijavljivanja za konkurs (slanja recepta) biti na raspolaganju kompaniji Linkom-PC doo, Novi Beograd, Omladinskih brigada 83/51, Republika Srbija, (u daljem tekstu “Organizator”).

Obaveštenje o privatnosti: podaci o ličnosti koji se prikupljaju u vezi sa ovim konkursom, služe samo za potrebe ovog konkursa i neće se koristiti za bilo koje druge svrhe ili potrebe.

Za potrebe konkursa mogu se prikupljati vaši kontakt podaci, podaci o vašoj internet strani (web prezentaciji, blogu, itd…), Fejsbuk strani ili Instragram strani.

Podaci o vašoj ličnosti mogu se koristiti u postupku:

 • pružanja informacija o konkursu i komuniciranja sa vama,
 • poboljšavanja, razvijanja i promovisanja konkursa,
 • odabira pobedničkih inicijativa,
 • utvrđivanja identiteta pobednika ovog konkursa prilikom dodele nagrade,
 • primene naših Pravila konkursa i postupanja u skladu sa zakonskim obavezama.

Na koji način štitimo vaše podatke o ličnosti: Mi preduzimamo odgovarajuće sigurnosne mere kako bismo osigurali i zaštitili vaše podatke o ličnosti i zadržavamo ih samo u vremenski ograničenom periodu.

Vaša prava i izbori: 

U skladu sa propisima Republike Srbije, vi imate pravo da:

 • pristupite vašim podacima o ličnosti na način da ih ispravite, ograničite ili uložite prigovor na obradu, ili da zahtevate njihovo brisanje,
 • primite podatke o ličnosti koje ste nam dostavili kako bi ih preneli na drugo društvo
  opozovete bilo koju datu saglasnost,
 • uložite prigovor nadležnom nadzornom organu.

U skladu sa propisima Republike Srbije, vi imate pravo da:

 • tražite pristup i da pristupite podacima o ličnosti koje mi posedujemo o vama, da ažurirate i izmenite netačne podatke o ličnosti, da ograničite ili uložite prigovor na obradu podataka o ličnosti, da u skladu sa zakonom zahtevate brisanje podataka o ličnosti ili sakrivanje identiteta lica na koga se podatak odnosi, po potrebi, ili da iskoristite svoje pravo na prenos podataka radi lakšeg prenosa drugom društvu. Takođe, možete uložiti pritužbu nadležnom nadzornom organu.
 • opozovete bilo koju prethodno datu saglasnost u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti, bilo kad i bez bilo kakve naplate. U daljoj obradi podataka o ličnosti, primenjivaćemo vaše preferencije i to neće uticati na zakonitost obrade pre opoziva vaše saglasnosti.

Ova prava mogu biti ograničena u skladu sa propisima Republike Srbije.

Kontakt u vezi sa zahtevima i pitanjima o privatnosti: Možete podneti zahtev za ostvarivanje vaših prava u vezi sa vašim podacima o ličnosti kontaktiranjem našeg službenika za zaštitu podataka o ličnosti putem e-mail adrese info[at]recepti-kuvar.rs

PRAVILA

Konkurs je otvoren za sva fizička lica koja imaju najmanje 18 godina, i koja se pravilno registruju za učešće na konkursu.

PRAVILA ZA PRIJAVLJIVANJE

 • Svaki prijavljeni korisnik koji je prihvatio pravila konkursa ima pravo da pošalje neograničen broj recepata.
 • Kao uslov za učešće na konkursu, korisnik je saglasan da: Organizatoru konkursa garantuje i na njega prenosi sva prava za kopiranje, reprodukciju, distribuciju, objavljivanje ili bilo koju drugu upotrebu (bez ograničenja) predatih poruka (recepata).
 • Organizator je slobodan da koristi poruku (recept) u bilo kojim medijima.

USLOVI ZA UČEŠĆE

Da biste učestvovali u konkursu, Vaš recept možete poslati na sledeći način:

 • slanjem maila uz prihvatanje uslova korišćenja sajta Recepti i Kuvar online, na mail adresu info[at]recepti-kuvar.rs sa neophodnim kontakt podacima.
 • u tekstu poruke (recepta) obavezno se mora navesti: Naziv jela, Potrebne namirnice i količina, Za broj osoba, Vreme pripreme, Način pripreme, Serviranje, Fotografija gotovog jela (jedna fotografija jela veličine do 2MB).
 • ORGANIZATOR ima apsolutno pravo da isključi iz ocenjivanja SVE recepte koje ne ispunjavaju prethodne uslove (nepotpuna prijava, nepotpun ili nepravilan unos podataka za recept)

Napomena:

 • Svaka poruka (recept) mora da bude podobna za javno objavljivanje, ne sme sadržati podrugljivo izražavanje, korišćenje vulgarnih reči ili druge neprimerene reči, ne sme da sadrži klevetu ili uvredu (uključujući reči za koje se u široj javnosti zna da su uvredljive za pojedinca određene rasne, etičke, religijske pripadnosti, seksualne orijentacije i socio-ekonomske grupe), ne sme da sadrži pretnje  ka nekoj osobi, biznisu, grupi i svetskom  miru, ne sme da narušava privatnost i druga ljudska i prava poslovnih i drugih entiteta, ne sme sadržati trgovačke nazive, nazive brendova i ostale pojmove zaštićene autorskim pravima. U suprotnom, doći će do diskvalifikacije prijavljenog učesnika i takva poruka (recept) neće biti objavljena.

ROK TRAJANJA KONKURSA

 • Ukoliko ste se pravilno poslali recept, na način određen ovim pravilima, to možete činiti sve do 31.12.2021. godine.

DODATNE INFORMACIJE

 • Za jednom postavljenu poruku (recept) nemate mogućnost izmene.
 • Organizator konkursa može po sopstvenom nahođenju ukloniti, obrisati ili diskvalifikovati vaš recept ako smatra da je neprikladan ili nezadovoljavajući u skladu sa pravilima konkursa.
 • Osoba koja pošalje recept smatraće se učesnikom.
 • Ako se grupa pojedinaca odluči da učestvuje na konkursu zajedno, onda ona mora da izabere osobu koja će da je predstavlja tokom konkursa, koja će da prihvati pravila učestvovanja.

Niste ograničeni brojem recepata koje možete da pošaljete.

POŠTOVANJE AUTORSKIH PRAVA

Svi učesnici konkursa su obavezni da poštuju autorska i srodna prava shodno važećoj zakonskoj regulativi Republike Srbije, da poruke (recepte) šalju iz svojih ličnih arhiva, a uz iste poruke (recepte) šalju isključivo fotografije iz lične arhive, koje ne podležu zaštiti autorskih prava od strane drugih osoba ili pravnih lica.

IZBOR NAJBOLJIH RECEPATA

 • Najbolje rangirane recepate biraće ocenjivanjem žiri koji formira Organizator.
 • Svi izabrani učesnici biće obavešteni preko dostavljenog kontakta koji su ostavili prilikom prijave, najkasnije 30 dana po okončanju perioda konkursa.

OSTALE INFORMACIJE

Organizator konkursa ima isključivo pravo da odlučuje o svim pitanjima i sporovima koji nastanu u vezi sa ovim konkursom, sve odluke organizatora konkursa su konačne i obavezujuće za učesnike konkursa.

 • Učestvujući u konkursu, učesnici se slažu da će poštovati pravila koja su konačna i obavezujuća. Ako se konkurs ne odvija po planu zbog tehničkih problema na softverskom sistemu kao što su kompjuterski virusi, hakersko delovanje, pad sistema i slično, Organizator konkursa zadržava pravo da okonča, promeni ili odloži konkurse, bez bilo kakvih materijalnih ili drugih obaveza po tom osnovu prema učesnicima konkursa.
 • Organizator konkursa zadržava pravo da diskvalifikuje svakog pojedinca koji:
  • pokušava da ugrozi proces izbora pobednika kod Organizatora konkursa,
  • krši pravila konkursa, pravila korišćenja Organizatora konkursa.
 • Svi eventualni sporovi će biti rešavani isključivo pred sudom koji je mesno nadležan po sedištu Organizatora konkursa (nadležni sud u Beogradu).
 • Organizator konkursa nije odgovoran ni za kakvu grešku u objavljivanju netačnih informacija na na portalu Recepti i Kuvar online.

Pročitajte Uslovi korišćenja sadržaja na www.recepti-kuvar.rs.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!