Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Uštipci – Dijana Popović

0

Uštipci – Dijana Popović

Uštipci – ukusni, lagani, uštipci za doručak ili večeru. Poslužiti uz sir, kajmak, pavlaku ili med, krem, ili džem.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Uštipci - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Uštipci – Dijana Popović

Uštipci - ukusni, lagani, uštipci za doručak ili večeru. Poslužiti uz sir, kajmak, pavlaku ili med, krem, ili džem.
Vreme pripreme 50 minutes
Termicka obrada 1 hour 5 minutes
Ukupno vreme 1 hour 55 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 4 jajeta
  • 70 g putera
  • 10 g svežeg kvasca
  • 100 ml mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • ulje za prženje

Uputstvo za pripremu

  1. U većoj miks posudi pomešati brašno sa solju, dodati jaja i puter koji je bio na sobnoj temperaturi.
  2. U šolji razmutiti kvasac sa šećerom i vodom pa ga dodati u miks posudu.
  3. Umesiti glatko testo, posuti sa brašnom, oblikovati jednu jufku pa staviti u najlon kesu i ostaviti u frižider da odmara 2h.
  4. Testo razviti tanko na pobrašnjavljenoj površini i pržiti na vrelom ulju vrlo kratko da neizgore.

Beleške

Napomena: Ulje mora biti vrelo jer se neće uštipci naduvati.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.