Uštipci – ukusni, lagani, uštipci za doručak ili večeru. Poslužiti uz sir, kajmak, pavlaku ili med, krem, ili džem.
Uštipci – Dijana Popović
Uštipci – ukusni, lagani, uštipci za doručak ili večeru. Poslužiti uz sir, kajmak, pavlaku ili med, krem, ili džem.
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 4 jajeta
- 70 g putera
- 10 g svežeg kvasca
- 100 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- ulje za prženje
- U većoj miks posudi pomešati brašno sa solju, dodati jaja i puter koji je bio na sobnoj temperaturi.
- U šolji razmutiti kvasac sa šećerom i vodom pa ga dodati u miks posudu.
- Umesiti glatko testo, posuti sa brašnom, oblikovati jednu jufku pa staviti u najlon kesu i ostaviti u frižider da odmara 2h.
- Testo razviti tanko na pobrašnjavljenoj površini i pržiti na vrelom ulju vrlo kratko da neizgore.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!