Uštipci – Jasna Vujičić

Uštipci.

Uštipci - Jasna Vujičić - Recepti i Kuvar online
Uštipci – Jasna Vujičić – Recepti i Kuvar online

Uštipci – Jasna Vujičić – Recepti i Kuvar online

Uštipci.

  • 20 g svežeg kvasca
  • 800 g brašna tip 500
  • 1 komad jaje
  • 1 kašika soli
  • vode (po potrebi)
  • 250 ml ulja (za prženje, 200 – 250 ml)
  1. Kvasac razmutite u malo vode, dodajte mu pola kašičice šećera i pola kašičice soli. Ostavite da nadođe. Brašno prosejte, dodajte kašiku soli, kvasac, jaje i vode po potrebi, da dobijete testo malo gušće nego za palačinke, pa ga dobro umešajte varjačom, sve dok se ne pojave balončići. Ostavite testo nekih 15-20 minuta da odstoji.
  2. Ulje dobro zagrejte na srednju temperaturu. Uštipke vadite kašikom i pržite u vrelom ulju.
  3. Gotove uštipke ocedite od masnoće na kuhinjskom ubrusu, i služite po želji: slane – sa sirom, kajmakom, pavlakom. Ili slatke – sa džemom ili uvaljane u kristal šećer.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.