Ušuškana Šeherezada – Suzana Mitić

12

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Ušuškana Šeherezada – kolač koji se topi u ustima, dvobojni keks i džem daju savršenu teksturu kolača i predivan ukus.

Ušuškana Šeherezada - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Ušuškana Šeherezada – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Ušuškana Šeherezada – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Ušuškana Šeherezada – kolač koji se topi u ustima, dvobojni keks i džem daju savršenu teksturu kolača i predivan ukus.

  • 300 gr šećera
  • 1 dl vode
  • 150 gr margarina
  • 1 kesica vanilin secera
  • 100 gr čokolade
  • 200 gr plazma (mlevena)
  • 4 kasika džema od šljiva
  • 150 gr keks Seherezada
  • 2 lista oblande (manje)
  1. U odgovarajucoj posudi staviti secer i vodu i pustite da provri.Smanjite temperaturu i dodajte margarin,vanilin secer i cokoladu.Na laganoj vatri mesati dok se ne sjedine sastojci.Skloniti sa sporeta i dodati mleveni keks.Promesati i pustiti da se ​prohladi.Na malu oblandu naneti pola mlakog fila,premazati dzemom od sljiva,poredjati Seherezada keks,preko keksa dzem,pa druga polovina fila,pa drugi list oblande.Staviti neki tezi predmet preko oblande i pustiti da se dobro rashladi.
  2. Seci na snite.
  3. Uzivati u predivnom kolacu.
  4. Prijatno.
Za ovu priliku ja sam meru uvećala dva puta i dobila željenu količinu predivnih kolača koji se tope u ustima. Dekotarivni su, lako se seku i ekonomični su.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More