Ušuškana Šeherezada – Suzana Mitić

Ušuškana Šeherezada – kolač koji se topi u ustima, dvobojni keks i džem daju savršenu teksturu kolača i predivan ukus.

Ušuškana Šeherezada - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Ušuškana Šeherezada – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Ušuškana Šeherezada – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Ušuškana Šeherezada – kolač koji se topi u ustima, dvobojni keks i džem daju savršenu teksturu kolača i predivan ukus.

  • 300 gr šećera
  • 1 dl vode
  • 150 gr margarina
  • 1 kesica vanilin secera
  • 100 gr čokolade
  • 200 gr plazma (mlevena)
  • 4 kasika džema od šljiva
  • 150 gr keks Seherezada
  • 2 lista oblande (manje)
  1. U odgovarajucoj posudi staviti secer i vodu i pustite da provri.Smanjite temperaturu i dodajte margarin,vanilin secer i cokoladu.Na laganoj vatri mesati dok se ne sjedine sastojci.Skloniti sa sporeta i dodati mleveni keks.Promesati i pustiti da se ​prohladi.Na malu oblandu naneti pola mlakog fila,premazati dzemom od sljiva,poredjati Seherezada keks,preko keksa dzem,pa druga polovina fila,pa drugi list oblande.Staviti neki tezi predmet preko oblande i pustiti da se dobro rashladi.
  2. Seci na snite.
  3. Uzivati u predivnom kolacu.
  4. Prijatno.
Za ovu priliku ja sam meru uvećala dva puta i dobila željenu količinu predivnih kolača koji se tope u ustima. Dekotarivni su, lako se seku i ekonomični su.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ušuškana Šeherezada – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.