Ušuškana Šeherezada – kolač koji se topi u ustima, dvobojni keks i džem daju savršenu teksturu kolača i predivan ukus.

Ušuškana Šeherezada – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Ušuškana Šeherezada – kolač koji se topi u ustima, dvobojni keks i džem daju savršenu teksturu kolača i predivan ukus.
- 300 gr šećera
- 1 dl vode
- 150 gr margarina
- 1 kesica vanilin secera
- 100 gr čokolade
- 200 gr plazma (mlevena)
- 4 kasika džema od šljiva
- 150 gr keks Seherezada
- 2 lista oblande (manje)
- U odgovarajucoj posudi staviti secer i vodu i pustite da provri.Smanjite temperaturu i dodajte margarin,vanilin secer i cokoladu.Na laganoj vatri mesati dok se ne sjedine sastojci.Skloniti sa sporeta i dodati mleveni keks.Promesati i pustiti da se prohladi.Na malu oblandu naneti pola mlakog fila,premazati dzemom od sljiva,poredjati Seherezada keks,preko keksa dzem,pa druga polovina fila,pa drugi list oblande.Staviti neki tezi predmet preko oblande i pustiti da se dobro rashladi.
- Seci na snite.
- Uzivati u predivnom kolacu.
- Prijatno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!