Uvijena oblanda – Vesna Pavlović

Uvijena oblanda.

Uvijena oblanda, sastojci:

Za fil:

  • 2 jajeta,
  • 150 g šećera,
  • 250 g margarina,
  • 100 g čokolade za kuvanje,
  • 300 g keksa,
  • 300 g oraha.

I još:

  • 3 lista oblandi.

Uvijena oblanda, priprema:

  • Listove oblandi staviti između dve nakvašene, čiste kuhinjske krpe i ostaviti ih da omekšaju.
  • Mikserom umutiti jaja i šećer,pa ih skuvati na pari. Dodati margarin, čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otope i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
  • Skloniti sa vatre, dodati lomljeni keks, seckane orahe i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.
  • Omekšale listove oblandi premazati preiprejenom smesom i svaki urolati što uže. Ostaviti da se ohlade i stegnu.
  • Oblandu seći na kolutove željene debljine, servirati i poslužiti.

SAVET: keks koristite po svom izboru. Najbolje je da bude mlečni. Brza i ukusna poslastica. Probajte, prijatno!

Vreme pripreme: 60 minuta
Broj porcija: 8
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Uvijena oblanda – Vesna Pavlović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.