Vanil pita – Tatjana Stojanović

Vanil pita – interesantan recept, a pita odličnog ukusa za sve sladokusce!

Vanil pita - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Vanil pita – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Vanil pita – Tatjana Stojanović

Pita odlicnog ukusa

  • 500 gr gr kore za pitu
  • 1 l mleko
  • 3 kesice puding vanila
  • 100 gr šećera
  • 100 gr lešnik (mleveni)
  • 3 kesice vanilin šećer
  • 100 gr maslaca
  1. Staviti 900 ml mleka sa secerom i vanilin secerom da se kuva
    U 100 ml mleka razmutiti puding pa ga ukuvati u prokuvalo mleko..
    Ostaviti da se malo prohladi.
    Maslac rastopiti.
    Uzeti jednu koru,preliti je malo sa rastopljenim maslacem,pa staviti na nju drugu koru.
    Preko druge kore rasporediti malo fila,kasikicom posuti malo lesnika pa uviti u rolat.
    Ponavljati tako sve dok ima materijala.

  2. Poredjati rolate u tepsiju,premazati ih preostalim maslacem pa staviti da se pece u zagrejanu rernu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Vanil pita – Tatjana Stojanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.