Vanilice sa anisom – Dijana Popović

Tradicionalni recept sa malom izmenom.

157

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Vanilice sa anisom – tradicionalni recept sa malom izmenom.

Vanilice sa anisom, sastojci:

  • 400 g brašna
  • 60 g gustina
  • 90 g šećera u prahu
  • 210 g hladnog putera
  • 100 g mlevenih badema
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica mlevenog anisa
  • džem od nara ili po ukusu šećer u prahu
  • vanilin-šećer
Vanilice sa anisom - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Vanilice sa anisom – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Vanilice sa anisom, priprema:

  • Brašno, gustin, šećer u prahu i mlevene bademe promešati da se sastojci sjedine.
  • Dodati jaja i puter isečen na listiće, i mleveni anis pa zamesiti testo.
  • Testo uviti u prijanjajuću foliju i ostaviti sat vremena u frižider.
  • Razviti testo na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 0,5 cm, pa modlicom ili čašicom umočenom u brašno vaditi kružiće.
  • Kružiće slagati u pleh ali da ima malo razmaka između.
  • Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, sedam minuta.
  • Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.
  • Ohlađene kružiće tanko namazati sa džemom od nara i spajati po dva kružića.
  • Spojene kružiće posuti prah-šećerom koji je pomešan sa vanil-šećerom.
  • Prijatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More