Varivo od povrća sa mesom – za vise osoba na hrono ishrani.
Jadranka Blažić, blog Varjačom kroz svet
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Varivo od povrća sa mesom – Jadranka Blažić
Varivo od povrća sa mesom – za vise osoba.
- 5 komada kelj (listova lisnatog kelja)
- 2 komada ljubičasti luk
- 3 komada kelerabe
- 500 gr meso (krtina)
- 1 kasika koncentrat paradajza
- biber
- so himalajska
- začini
- 1 kasika ulja od kostice grozdja
- Luk iseci na sitne kockice i staviti da se dinsta na ulju i malo soli, poklopljeno.
- Za to vreme oprati kale i kelerabu. Kale skinuti sa drske i iseci na krace trake, a kelerabu iseci na kockice 2x2x2cm.
- Kada je luk postao staklast dodati meso koje nije bas iseceno na jako male komade. Kada je meso pustilo saft dodati kale i kelerabu i sve promesati. Ako treba dodati malo vode da ne bude bez tecnosti.
- Dodati zacine koje vi volite. Ja nisam puno stavljala zacina jer sam htela da ostane ukus kelerabe i kale, tako da sam samo ubacila kasiku pirea od paradajza i nalila vodom da ogrezne i malo bibera.
- Kuvala sam na slaboj vatri dok meso nije bilo gotovo.
- Keleraba je dala gustinu .