Vaskršnja jaja - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Vaskršnja jaja - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Vaskršnja jaja.

Vaskršnja jaja, potrebno je:

  • salvete po vašem izboru,
  • belance, blago umućeno i
  • mala četkica.

Vaskršnja jaja, priprema:

  • Skuvana jaja dobro obrisati da budu suva.
  • Sa oštrim makazama izrezati motive sa salveta, koje ste izabrali. Neke salvete imaju više slojeva, odvojiti samo sloj na kojem je motiv.
  • Pripremiti belance, tako što ćete ga blago umutiti sa viljuškom, motive koje ste isekli, manju četkicu.
  • Motive staviti na jaje, umočiti četkicu u belance i početi od sredine da premazujete prema krajevima. Ako počne da se gužva, prstima ili četkicom, vrlo nežno ispravite. Motiv će se zalepiti na jaje.
  • Kada ste premazali celi motiv, ovde mogu biti veći ili manji motivi, ostaviti jaje na krpu da se osuši.

Kada su vam motivi suvi, najbolje ih je ostaviti preko noći,nakvasite mali krpicu sa uljem, premazati jaja i ostaviti ih da se osuše.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!