Vegetarijanska obrok salata – Kristina Gašpar

Vegetarijanska obrok salata – Kristina Gašpar

Vegetarijanska obrok salata – salata koja je pogodna i za prazničnu trpezu i za svakodnevnu upotrebu 😉

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Vegetarijanska obrok salata – Kristina Gašpar

  • 200 gr pene makarona
  • 200 gr kuvanog šarenog pasulja
  • 100 gr kiselih krastavaca
  • 100 gr kisele crvene paprike
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • sok od pola limuna
  • 1 kašičica kurkume
  • so (biber i tucana ljuta paprika po ukusu)
  • 100 gr edamera
  1. Makarone skuvati prema uputstvu sa pakovanja, ali u vodu sipati kurkumu kako bi makarone dobile žutu boju i imale malo pikantniji ukus.
  2. Makarone isprati pod mlazom hladne vode i usitniti kako bi bile približne veličine kao pasulj.
  3. Krastavce i papriku iseckati, pa dodati ulje, sok od limuna, sitno seckan beli luk, biber, ljutu papriku i so, po ukusu.
  4. Izrendati polovinu količine edamera u salatu, a polovinu ostaviti za dekoraciju.
  5. Salatu sipati u činiju, posuti rendanim edamerom, ljutom paprikom i dekorisati po želji.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Vegetarijanska obrok salata – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.