Vegetarijanski sendviči sa vrganjima – Kristina Gašpar

Vegetarijanski sendviči sa vrganjima – Kristina Gašpar

Vegetarijanski sendviči sa vrganjima – za ljubitelje šumskog mesa 😉

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Vegetarijanski sendviči sa vrganjima – Kristina Gašpar

  • 200 gr brašna tip 500
  • 50 gr integralnog brašna
  • 50 gr ražanog brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 10 gr kvasca
  • 1,7 dl mlake vode
  • Neophodni sastojci za punjenje:
  • 100 gr rendane gaude
  • 50 gr suvih vrganja
  • po ukusu: so (biber, origano)
  • 3 kašike ulja
  • Za dekoraciju 20 ljutih papričica
  1. Priprema kiflica: Razmuti kvasac i šećer u navedenoj količini vode. Sve suve sastojke sjedniti i napraviti udubljenje. Sipati razmućen kvasac i umesiti testo. Najbolje je kada se testo umesi veče pre pečenja, ujutro premesi, ostavi da ponovo naraste, pa se potom oblikuju kiflice.
  2. Ovu kolicinu podeliti na  20 delova i oblikovati kiflice.
  3. Ostaviti ih da odstoje na toplom mestu minimum 15 minuta, pa peći 13 minuta na 200 stepeni.
  4. Mlake kiflice preseći na pola i puniti filom.
  5. Za pripremu punjenja, suvi  vrganj potopiti u mlaku vodu da nabubri. Iseckati ga na sitnije komade i propržiti na vrelom ulju i visokjoj temperaturi nekoliko minuta. Potom dodati začine. Kada se smesa prohladi, dodati rendanu gaudu.
  6. Kiflice dekorisati ljutim papričicama i probosti čačkalicama

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Vegetarijanski sendviči sa vrganjima – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.