Vegetarijanski sendviči sa vrganjima – Kristina Gašpar
Vegetarijanski sendviči sa vrganjima – za ljubitelje šumskog mesa 😉
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Vegetarijanski sendviči sa vrganjima – Kristina Gašpar
- 200 gr brašna tip 500
- 50 gr integralnog brašna
- 50 gr ražanog brašna
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 10 gr kvasca
- 1,7 dl mlake vode
- Neophodni sastojci za punjenje:
- 100 gr rendane gaude
- 50 gr suvih vrganja
- po ukusu: so (biber, origano)
- 3 kašike ulja
- Za dekoraciju 20 ljutih papričica
- Priprema kiflica: Razmuti kvasac i šećer u navedenoj količini vode. Sve suve sastojke sjedniti i napraviti udubljenje. Sipati razmućen kvasac i umesiti testo. Najbolje je kada se testo umesi veče pre pečenja, ujutro premesi, ostavi da ponovo naraste, pa se potom oblikuju kiflice.
- Ovu kolicinu podeliti na 20 delova i oblikovati kiflice.
- Ostaviti ih da odstoje na toplom mestu minimum 15 minuta, pa peći 13 minuta na 200 stepeni.
- Mlake kiflice preseći na pola i puniti filom.
- Za pripremu punjenja, suvi vrganj potopiti u mlaku vodu da nabubri. Iseckati ga na sitnije komade i propržiti na vrelom ulju i visokjoj temperaturi nekoliko minuta. Potom dodati začine. Kada se smesa prohladi, dodati rendanu gaudu.
- Kiflice dekorisati ljutim papričicama i probosti čačkalicama