Vegetarijanski sendviči sa vrganjima - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Vegetarijanski sendviči sa vrganjima - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Vegetarijanski sendviči sa vrganjima – Kristina Gašpar

Vegetarijanski sendviči sa vrganjima – za ljubitelje šumskog mesa 😉

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Vegetarijanski sendviči sa vrganjima – Kristina Gašpar

vegetarijanski sendvici sa vrganjima Kristina Gaspar png

  • 200 gr brašna tip 500
  • 50 gr integralnog brašna
  • 50 gr ražanog brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 10 gr kvasca
  • 1,7 dl mlake vode
  • Neophodni sastojci za punjenje:
  • 100 gr rendane gaude
  • 50 gr suvih vrganja
  • po ukusu: so (biber, origano)
  • 3 kašike ulja
  • Za dekoraciju 20 ljutih papričica
  1. Priprema kiflica: Razmuti kvasac i šećer u navedenoj količini vode. Sve suve sastojke sjedniti i napraviti udubljenje. Sipati razmućen kvasac i umesiti testo. Najbolje je kada se testo umesi veče pre pečenja, ujutro premesi, ostavi da ponovo naraste, pa se potom oblikuju kiflice.
  2. Ovu kolicinu podeliti na  20 delova i oblikovati kiflice.
  3. Ostaviti ih da odstoje na toplom mestu minimum 15 minuta, pa peći 13 minuta na 200 stepeni.
  4. Mlake kiflice preseći na pola i puniti filom.
  5. Za pripremu punjenja, suvi  vrganj potopiti u mlaku vodu da nabubri. Iseckati ga na sitnije komade i propržiti na vrelom ulju i visokjoj temperaturi nekoliko minuta. Potom dodati začine. Kada se smesa prohladi, dodati rendanu gaudu.
  6. Kiflice dekorisati ljutim papričicama i probosti čačkalicama