Venac od jabuka i oraha – Slađana Bokić

Venac od jabuka i oraha.

Venac od jabuka i oraha – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar

Venac od jabuka i oraha.

  • 350 gr brašna
  • 40 gr putera
  • 75 gr suvog grozdja
  • 180 ml mleka
  • 5 gr suvog kvasca
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 70 gr šećera
  • 100 gr oraha (sitno seckanih)
  • 3 komada jajeta
  • 2 kasike griza
  • 1 kasika džema od kajsija
  • 3 komada jabuke
  1. U šerpu na šporetu stavite puter, mleko i vanilin šećer, kada se mleko podgreje a puter rastopi sklonite šerpu sa šporeta. Dodajte kvasac i mešajte dok se ne rastopi.
    U sud sa brašnom dodajte mleko sa rastopljenim puterom i kvascem. Dodajte 40 gr šećera, 2 jajeta, džem i suvo grožđe. Zamesite rukom testo i ostavite 30 minuta da narasta.
  2. Jabuke oljuštite i narendajte na krupno rende. Na pobrašnjenoj radnoj površini od naraslog testa razvucite koru u obliku pravougaonika.
  3. Na nju nanesite narendane jabuke, pospite grizom i preostalim šećerom i seckanim orasima.
  4. Filovanu koru uvijte u rolat. Krajeve rolata sjedinite oblikujući venac. Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Na rastojanju od 5 cm makazama zasecite venac i ostavite da narasta 30 minuta.

  5. Preostalo jaje polupajte i odvojite belance od žumanca. Žumance izmutite viljuškom i premažite venac.
  6. Tepsiju stavite u rernu i pecite 45 minuta na 180 stepeni. Pečen venac servirajte na tanjir i ukrasite kriškama jabuka.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Venac od jabuka i oraha – Slađana Bokić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.