Venac od jabuka i oraha – Slađana Bokić

18

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Venac od jabuka i oraha.

Venac od jabuka i oraha – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar

Venac od jabuka i oraha.

  • 350 gr brašna
  • 40 gr putera
  • 75 gr suvog grozdja
  • 180 ml mleka
  • 5 gr suvog kvasca
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 70 gr šećera
  • 100 gr oraha (sitno seckanih)
  • 3 komada jajeta
  • 2 kasike griza
  • 1 kasika džema od kajsija
  • 3 komada jabuke
  1. U šerpu na šporetu stavite puter, mleko i vanilin šećer, kada se mleko podgreje a puter rastopi sklonite šerpu sa šporeta. Dodajte kvasac i mešajte dok se ne rastopi.
    U sud sa brašnom dodajte mleko sa rastopljenim puterom i kvascem. Dodajte 40 gr šećera, 2 jajeta, džem i suvo grožđe. Zamesite rukom testo i ostavite 30 minuta da narasta.
  2. Jabuke oljuštite i narendajte na krupno rende. Na pobrašnjenoj radnoj površini od naraslog testa razvucite koru u obliku pravougaonika.
  3. Na nju nanesite narendane jabuke, pospite grizom i preostalim šećerom i seckanim orasima.
  4. Filovanu koru uvijte u rolat. Krajeve rolata sjedinite oblikujući venac. Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Na rastojanju od 5 cm makazama zasecite venac i ostavite da narasta 30 minuta.

  5. Preostalo jaje polupajte i odvojite belance od žumanca. Žumance izmutite viljuškom i premažite venac.
  6. Tepsiju stavite u rernu i pecite 45 minuta na 180 stepeni. Pečen venac servirajte na tanjir i ukrasite kriškama jabuka.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.