Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Venac od zelja – Jadranka Blažić

0

Venac od zelja – Jadranka Blažić

Venac od zelja – prvo da ne zaboravim da napomenem. Uvek me neko pita za količine belanca, koliko je potrebno jaja. Vi možete da koristite i celo jaje umesto belanca.

Ja imam problem sa žumancima, pa ih uvek izbegavam iz straha. Jedno osrednje jaje ima približno 50ml, pa se vi tako orijentišite šta biste radije, celo jaje ili samo belance kao i ja.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Venac od zelja - Jadranka Blažić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Venac od zelja – Jadranka Blažić

Venac od zelja - prvo da ne zaboravim da napomenem. Uvek me neko pita za količine belanca, koliko je potrebno jaja. Vi možete da koristite i celo jaje umesto belanca. Ja imam problem sa žumancima, pa ih uvek izbegavam iz straha. Jedno osrednje jaje ima približno 50ml, pa se vi tako orijentišite šta biste radije, celo jaje ili samo belance kao i ja.
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes

Sastojci

  • 100 gr zelja u trakama
  • 200 gr griza od dozvoljenih zrna
  • 300 ml bademovo mleko
  • 150 ml belanca
  • 50 ml ulja
  • 120 gr rikota sira mladi sitni sir
  • so
  • prašak za pecivo
  • razne semenke i malo ulja

Uputstvo za pripremu

  1. Zelje obavezno skinuti sa korena lista. Poredjati ih jedno reko drugog, urolati cvrsto i iseci u trakama sirine 1cm.
  2. iseceno zelje staviti u jednu posudu a sve ostale sastojke dobro umutiti u drugoj posudi. Sada ih sve sjedinite, blago promesajte da se zelje ne bi pokidalo. Mozete peci i u obicnu dublju tepsiju, a mozete peci i kao mafine, a mozete i ovako u modli za kuglov kao ja. Kako god da uradite bice savrseno.
  3. Posto sam ja u kuglov tepsiju pekla, prethodno sam cetkicom namazala zidove, pa sam ih posula raznim semenkama i tada pazljivo prebacila smesu i ravnomerno rasporedila. Zagrejala sam rernu na 200C i tek onda sam ubacila modlu. Nisam bas tacno sigurna koliko sam vremenski pekla, ali je sigurno bilo negde oko 30 minuta. Svakako mozete da proverite sa cackalicom da li se lepi ili je peceno.
  4. Izuzetno je ukusno, a i mnogo lepo izgleda naseceno na tanjiru.

Beleške

Ovo jelo sam takodje osmislila za potrebe hrono ishrane i jede se za dorucak.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.