Venac od zelja – Jadranka Blažić

Venac od zelja – Jadranka Blažić

Venac od zelja – prvo da ne zaboravim da napomenem. Uvek me neko pita za količine belanca, koliko je potrebno jaja. Vi možete da koristite i celo jaje umesto belanca.

Ja imam problem sa žumancima, pa ih uvek izbegavam iz straha. Jedno osrednje jaje ima približno 50ml, pa se vi tako orijentišite šta biste radije, celo jaje ili samo belance kao i ja.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Venac od zelja – Jadranka Blažić

Venac od zelja – prvo da ne zaboravim da napomenem. Uvek me neko pita za količine belanca, koliko je potrebno jaja. Vi možete da koristite i celo jaje umesto belanca. Ja imam problem sa žumancima, pa ih uvek izbegavam iz straha. Jedno osrednje jaje ima približno 50ml, pa se vi tako orijentišite šta biste radije, celo jaje ili samo belance kao i ja.

  • 100 gr zelja u trakama
  • 200 gr griza od dozvoljenih zrna
  • 300 ml bademovo mleko
  • 150 ml belanca
  • 50 ml ulja
  • 120 gr rikota sira (mladi sitni sir)
  • so
  • prašak za pecivo
  • razne semenke i malo ulja
  1. Zelje obavezno skinuti sa korena lista. Poredjati ih jedno reko drugog, urolati cvrsto i iseci u trakama sirine 1cm.
  2. iseceno zelje staviti u jednu posudu a sve ostale sastojke dobro umutiti u drugoj posudi. Sada ih sve sjedinite, blago promesajte da se zelje ne bi pokidalo. Mozete peci i u obicnu dublju tepsiju, a mozete peci i kao mafine, a mozete i ovako u modli za kuglov kao ja. Kako god da uradite bice savrseno.
  3. Posto sam ja u kuglov tepsiju pekla, prethodno sam cetkicom namazala zidove, pa sam ih posula raznim semenkama i tada pazljivo prebacila smesu i ravnomerno rasporedila. Zagrejala sam rernu na 200C i tek onda sam ubacila modlu. Nisam bas tacno sigurna koliko sam vremenski pekla, ali je sigurno bilo negde oko 30 minuta. Svakako mozete da proverite sa cackalicom da li se lepi ili je peceno.
  4. Izuzetno je ukusno, a i mnogo lepo izgleda naseceno na tanjiru.
Ovo jelo sam takodje osmislila za potrebe hrono ishrane i jede se za dorucak.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Venac od zelja – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.