Video recepti - tema za mesec mart
Video recepti - tema za mesec mart

Video recepti su tema za mesec mart. Bilo koji recept, koji pretenduje na zvanje najboljeg recepta marta, mora da ima i svoju video verziju. Dakle, osim “klasične” varijante recepta sa sastojcima i postupkom pripreme, svi zainteresovani autori će morati da naprave video klipove, koje će morati da nam pošalju.

Video recepti, uputstvo za pravljenje

Video forma postaje jedna od dominantnih na Internetu, pa verujemo da većina od zainteresovanih autora već ima neka znanja to tome, kako napraviti video klip. Za one koji to još uvek ne znaju, evo male pomoći.

Video fajlove, video delove, od kojih želite da napravite svoj konačni video klip, snimate mobilnim telefonom, kamerom ili foto aparatom. Sav snimljeni materijal, sve fajlove prebacite na vaš kompjuter. Svaki kompjuter sa instaliranim Windows trebalo bi da ima instaliran program Movie Maker, sa kojim se pravi jedna vrsta jednostavne montaže video snimaka. Ukoliko Movie Maker ne postoji na vašoj instalaciji Windows-a, potrebno ga je preuzeti za Microsoft.com

Video recepti - tema za mesec mart
Video recepti – tema za mesec mart

U programu Movie Maker može da se napravi video klip i od slika, a ne samo od video fajlova.

Za one koji žele da više nauče o ovom programu, mogu kupiti knjigu u programu Movie Maker: http://www.mikroknjiga.rs/store/prikaz.php?ref=86-7310-302-9

Ostala pravila: maksimalno trajanje video recepta je 3 minuta, a recept mora biti montiran/obrađen programom/aplikacijom koja dozvoljava nesmetanu javnu distribuciju video sadržaja, bez oznaka proizvođača programa/aplikacije. Takođe, vaši video recepti ne smeju da sadrže bilo kakvo reklamiranje proizvođača sastojaka, jer neće biti prihvaćeni od strane našeg žirija.

Vaše video recepte će ocenjivati žiri na čijem čelu će biti Marijana Primc Anastasijević, i biće ocenjivane standardne kategorije, koje se ocenjuju kod recepata: Inovativnost, Kreativnost, Prezentacija, sada se dodaje i ocena za kvalitet i maštovitost Video recepta. Osim toga, ne zaboravite da vaši recepti ne smeju biti već objavljeni na drugim portalima i sajtovima, kako prilikom slanja, tako i prilikom ocenjivanja (svaki recept se negativno ocenjuje, ukoliko je već objavljen).

Video recepti, uputstvo za slanje

Tekstualni deo recepta sa fotografijama, šaljete na uobičajeni način, preko forme Dodajte recept, koja je dostupna svim registrovanim korisnicima.

Video fajl, šaljete preko servisa www.wetransfer.com, gde u polje “Friends mail”, unosite mail adresu: [email protected] (ova mail adresa će biti dostupna samo za vreme trajanja konkursa).

Vaše video recepte možete slati od 01.03.2016. u 0:01 h do 31.03.2016. u 24:00 h.

Recepti koji ne budu ispunjavali sve video, tehničke i uslove shodno važećim zakonima u Republici Srbiji, neće biti objavljivani. Svi recepti, koji budu ispunjavali pomenute uslove, biće postavljeni na naš zvanični Youtube kanal, zvaničnu Facebook stranicu, biće objavljeni na našem portalu i učestvovaće u konkursu za najbolji recept meseca.

Svim autorima želimo puno sreće!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!