Vinski gulaš sa njokama od krompira – Javorka Filipović

52

Vinski gulaš sa njokama od krompira – Javorka Filipović

Vinski gulaš sa njokama od krompira – malo više posla oko ovog gulaša, ali je rezultat iznenadjujući ukus 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Vinski gulaš sa njokama od krompira – Javorka Filipović

  • Njoke:
  • 1 kg krompira
  • 250 g ostrog brasna
  • 1 jaje
  • malo soli
  • voda za kuvanje
  • Gulas:
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g junetine
  • 1 sargarepa
  • 1 dl belog vina
  • 1 dl kuvanog paradajza ili 1 svez paradajz
  • 1 paprika sveza
  • po ukusu suvi biljni začin (origano, beli luk)
  • malo brasna
  • malo ulja
  1. Krompir skuvati u ljusci, oljusti ga i ispasirati kao za pire.
  2. Dodati ostale sastojke i umesiti testo.
  3. U sud sa kipucom vodom spustati njoke koje zagrabite kasikom.
  4. Kuvati ih dok ne isplivaju po povrsini.
  5. Za gulas na ulju prodinstati luk, dodati iseceno meso i sargarepu, papriku i paradajz isto iseci i sve zaliti vinom.
  6. Dinstati dok meso ne odmekne.
  7. Po potrebi dolivati vode.
  8. Na kraju zaciniti po ukusu, dodati paradajz sok i, ako treba, malo brasna da sve dobije gustinu gulasa.
  9. Gotov gulas servirati uz njoke.