Vinski gulaš sa njokama od krompira – Javorka Filipović

Vinski gulaš sa njokama od krompira – Javorka Filipović

Vinski gulaš sa njokama od krompira – malo više posla oko ovog gulaša, ali je rezultat iznenadjujući ukus 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Vinski gulaš sa njokama od krompira – Javorka Filipović

  • Njoke:
  • 1 kg krompira
  • 250 g ostrog brasna
  • 1 jaje
  • malo soli
  • voda za kuvanje
  • Gulas:
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g junetine
  • 1 sargarepa
  • 1 dl belog vina
  • 1 dl kuvanog paradajza ili 1 svez paradajz
  • 1 paprika sveza
  • po ukusu suvi biljni začin (origano, beli luk)
  • malo brasna
  • malo ulja
  1. Krompir skuvati u ljusci, oljusti ga i ispasirati kao za pire.
  2. Dodati ostale sastojke i umesiti testo.
  3. U sud sa kipucom vodom spustati njoke koje zagrabite kasikom.
  4. Kuvati ih dok ne isplivaju po povrsini.
  5. Za gulas na ulju prodinstati luk, dodati iseceno meso i sargarepu, papriku i paradajz isto iseci i sve zaliti vinom.
  6. Dinstati dok meso ne odmekne.
  7. Po potrebi dolivati vode.
  8. Na kraju zaciniti po ukusu, dodati paradajz sok i, ako treba, malo brasna da sve dobije gustinu gulasa.
  9. Gotov gulas servirati uz njoke.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Vinski gulaš sa njokama od krompira – Javorka Filipović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.