Vinski gulaš sa njokama od krompira – Javorka Filipović
Vinski gulaš sa njokama od krompira – malo više posla oko ovog gulaša, ali je rezultat iznenadjujući ukus 🙂
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Vinski gulaš sa njokama od krompira – Javorka Filipović
- Njoke:
- 1 kg krompira
- 250 g ostrog brasna
- 1 jaje
- malo soli
- voda za kuvanje
- Gulas:
- 1 glavica crnog luka
- 500 g junetine
- 1 sargarepa
- 1 dl belog vina
- 1 dl kuvanog paradajza ili 1 svez paradajz
- 1 paprika sveza
- po ukusu suvi biljni začin (origano, beli luk)
- malo brasna
- malo ulja
- Krompir skuvati u ljusci, oljusti ga i ispasirati kao za pire.
- Dodati ostale sastojke i umesiti testo.
- U sud sa kipucom vodom spustati njoke koje zagrabite kasikom.
- Kuvati ih dok ne isplivaju po povrsini.
- Za gulas na ulju prodinstati luk, dodati iseceno meso i sargarepu, papriku i paradajz isto iseci i sve zaliti vinom.
- Dinstati dok meso ne odmekne.
- Po potrebi dolivati vode.
- Na kraju zaciniti po ukusu, dodati paradajz sok i, ako treba, malo brasna da sve dobije gustinu gulasa.
- Gotov gulas servirati uz njoke.