Višnja torta – Zuzana Grnja

Višnja torta – Zuzana Grnja

Višnja torta – lepo i za jelo i za oko!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Višnja torta – Zuzana Grnja

  • Kora:
  • 12 jaja
  • 18 kašika šećera
  • 9 kašika brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • Fil 1:
  • 500 gr višanja bez koštica
  • 1 litar soka od višnje
  • 4 pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • Fil 2:
  • 4 šlaga
  • 10 kašika šećera
  • 4 dl mineralne vode
  • 1/2 litra kisele pavlake
  1. Kore: Umutiti 4 belanca postepeno dodajuci 6 kasika secera da se dobije gusta masa.
  2. Pomesati 3 kasike brasna, 1 kasiku kakaoa, malo praska za pecivo, pa dodati masi od belanaca i lagano promesati.
  3. Masu uliti u podmazan i brasnom posut okrugli pleh, precnika 26 cm.i peci na 200 stepeni oko 20 minuta.
  4. Od preostalog materijala na isti nacin ispeci jos dve kore.
  5. Fil 1- U malo soka od visanja, razmutiti puding. Preostali sok i secer prokuvati i dodati razmuceni puding i visnje pa kuvati dok se masa ne zgusne.
  6. Fil 2- Slag umutiti s mineralnom vodom, po uputstvu sa kesice. Dodati secer, pavlaku i mutiti jos oko 5 minuta.
  7. Tortu filovati sledecim redosledom: kora, fil 1, fil 2, kora, sve dok se ne utrosi sav materijal. Tortu dekorisati po zelji

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.