Višnjin kolač – Ljiljana Stanković

12

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Višnjin kolač – Ljiljana Stanković

Višnjin kolač – višnje su sazrele pa ih svakako treba koristiti u svim oblicima.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Višnjin kolač – Ljiljana Stanković

Višnjin kolač – višnje su sazrele pa ih svakako treba koristiti u svim oblicima.

Za koru:

  • 4 žumanceta
  • 200 g. šećera
  • 1 čaša mleka
  • 1, 5 šoljica ulja
  • 200 g. brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakao

Za fil:

  • 4 belanceta
  • 200 g. šećera
  • 100 g. mlevenih oraha
  • 200 g. očišćenih višanja

Za glazuru

  • 100 g čokolade
  • 50 g. putera
  • 2 3 kašike mleka
  1. Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati mleko, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom te sve izmešati.
  2. Smesu sipati u pravougli plehi obložen pek papirom i peći na 180C dok se ne formira korica (oko 15 -20 min.)
  3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodavati šećer muteći sve vreme dok se ne rastopi.U dobijeni šam dodati orahe i očišćene od koštica višnje.
  4. Kada je kolač napola pečen, izvaditi ga iz rerne i premazati ga pripremljenom smesom, vratiti da se dopeče još 20min.
  5. Čokoladu rastopiti sa puterom na pari, dodati malo mleka i sve lepo sjediniti , i premazati ohlađeni kolač.
Za ovaj kolač može da se koristi bilo koje voće, najbolje je svakako sezonsko.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.