Početna Saopštenja

VOĆE I POVRĆE IZ METRO RADNJE POSTAJE KOMPOST

2
0
VOĆE I POVRĆE IZ METRO RADNJE POSTAJE KOMPOST - saopštenje za medije Metro Cash & Carry Srbija
VOĆE I POVRĆE IZ METRO RADNJE POSTAJE KOMPOST - saopštenje za medije Metro Cash & Carry Srbija

Beograd, 11. maj 2022. godine – U cilju smanjenja organskog otpada i ponovnog iskorišćavanja resursa, kompanija METRO Srbija nedavno je krenula sa kompostiranjem organskog otpada u svojoj prodavnici na Vidikovcu, u Beogradu.

U okviru ove inicijative, METRO doprinosi smanjenju organskog otpada koji bi završio na deponijama, kroz kompostiranje neprodatih artikala sa odeljenja voća i povrća. Organski otpad, koji se više ne može prodati, odlaže se u posebne kontejnere, specijalno namenjene za skladištenje. Dalje, organski otpad odvozi se na mesto gde se obavlja proces kompostiranja, od čega nastaje prirodno đubrivo, koje bitno utiče na zdravlje tla, potiskuje patogene i jača imunitet biljaka. Na ovaj način prodavnica na Vidikovcu smanjila je svoj komunalni otpad za čak 30%.

METRO Srbija, kao veletrgovac pre svega hranom, posebno je ponosan na ovaj program koji je usmeren na smanjenje organskog otpada, koji bi završio na deponiji, kao komunalni otpad bez mogućnosti dalje upotrebe. Ideja je da se ova inicijativa, kao pravi primer cirkularne ekonomije, u okviru koje organski otpad postaje resurs koji se iznova može koristiti, dalje razvije i u ostalim prodajnim objektima.

Svestan svoje uloge kao veletrgovca, METRO na globalnom nivou preuzima odgovornost i korake ka strateški održivom poslovanju i zaštiti okruženja, kroz programe koji će doprineti klimatskoj neutralnosti do 2040. godine, izbegavanju stvaranja plastičnog i otpada od hrane, kao i nastavku širenja asortimana održivih proizvoda.

Saopštenje za medije: Metro Cash & Carry Srbija

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!