Voćna keks torta – veoma ukusna i osvežavajuća torta a po želji, umesto višanja možete koristiti i neko drugo voće…
Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>
Voćna keks torta – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Voćna keks torta – veoma ukusna i osvežavajuća torta a po želji, umesto višanja možete koristiti i neko drugo voće…
- 45 komada petit keksa (celog)
- 300 gr slaga (u prahu)
- 1 čaša kisele pavlake
- 3 kašike šećera (u prahu)
- 300 gr višanja
- 3 kašike griza
- Višnjama izvadite koštice (obzirom da su moje bile zamrznute), pustile su svoj sok skoro 2 dl. Umutite šlag sa kiselom vodom i prah šećerom, dodajte kiselu pavlaku pa mutite još minut.
- Na četvrtastu tacnu poređajte keks predhodno pokvašenog u sok od višanja. Preko keksa premažite 1/3 umućenog šlaga pa poređajte polovinu višanja. Preko višanja premažite 2/3 šlaga pa poređajte drugi red keksa.
- U sud sipajte ostatak soka i dodajte još 1 dl vode, kristal šećer i ostatak višanja. Kuvajte oko 3 minuta pa dodajte griz promešan sa 1 dl vode. Kuvajte dok se ne zgusne pa ostavite da se ohladi.
- Preko keksa premažite prohlađen fil, poređajte i treći red keksa pa preko nanesite ostatak šlaga.