Voćna keks torta – Zorica Stajić

Voćna keks torta.

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Voćna keks torta - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Voćna keks torta – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Voćna keks torta – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar

Voćna keks torta.

  • 45 komada keksa petit ber
  • 300 gr slaga (u prahu)
  • 2 dl kisele vode
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 3 kašike šećera (u prahu)
  • 3 kašike šećera (kristal)
  • 300 gr višanja (ili drugog voća)
  • 3 kašike griza
  1. Višnjama izvadite koštice (obzirom da su moje bile zamrznute), pustile su svoj sok skoro 2 dl. Umutite šlag sa kiselom vodom i prah šećerom, dodajte kiselu pavlaku pa mutite još minut.

  2. Na četvrtastu tacnu poređajte keks predhodno pokvašenog u sok od višanja. Preko keksa premažite 1/3 umućenog šlaga pa poređajte polovinu višanja. Preko višanja premažite 2/3 šlaga pa poređajte drugi red keksa.
  3. U sud sipajte ostatak soka i dodajte još 1 dl vode, kristal šećer i ostatak višanja. Kuvajte oko 3 minuta pa dodajte griz promešan sa 1 dl vode. Kuvajte dok se ne zgusne pa ostavite da se ohladi.
  4. Preko keksa premažite prohlađen fil, poređajte i treći red keksa pa preko nanesite ostatak šlaga.

PS. Torta bi trebalo da odstoji najmanje 2-3 sata kako bi keks potpuno omekšao.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Voćna keks torta – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.