Voćna keks torta.
Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>
Voćna keks torta – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar
Voćna keks torta.
- 45 komada keksa petit ber
- 300 gr slaga (u prahu)
- 2 dl kisele vode
- 1 čaša kisele pavlake
- 3 kašike šećera (u prahu)
- 3 kašike šećera (kristal)
- 300 gr višanja (ili drugog voća)
- 3 kašike griza
- Višnjama izvadite koštice (obzirom da su moje bile zamrznute), pustile su svoj sok skoro 2 dl. Umutite šlag sa kiselom vodom i prah šećerom, dodajte kiselu pavlaku pa mutite još minut.
- Na četvrtastu tacnu poređajte keks predhodno pokvašenog u sok od višanja. Preko keksa premažite 1/3 umućenog šlaga pa poređajte polovinu višanja. Preko višanja premažite 2/3 šlaga pa poređajte drugi red keksa.
- U sud sipajte ostatak soka i dodajte još 1 dl vode, kristal šećer i ostatak višanja. Kuvajte oko 3 minuta pa dodajte griz promešan sa 1 dl vode. Kuvajte dok se ne zgusne pa ostavite da se ohladi.
- Preko keksa premažite prohlađen fil, poređajte i treći red keksa pa preko nanesite ostatak šlaga.
PS. Torta bi trebalo da odstoji najmanje 2-3 sata kako bi keks potpuno omekšao.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!