Voćna mađarica – ukusno kremast kolac koji vas mami za jos jednim,i jos jednim , i jos jednim parcetom.
Voćna mađarica – Marina Ignjatović
Voćna mađarica – ukusno kremast kolac koji vas mami za jos jednim, i jos jednim, i jos jednim parcetom.
za kore :
- 500 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 belance
- 1 prstohvat soli
- 150 g šećera u prahu
- 150 g maslaca (omekšalog )
- 150 g kisele pavlake
Beli fil :
- 300 ml mleka
- 1 kesica pudinga od slatke pavlake
- 100 gr bele čokolade
- 2 kašike belog eurokrema
- 100 g maslaca
Crveni fil:
- 500 g jagoda ( (umesto jagoda može i višnje ili maline))
- 2 kesice pudinga od vanile
- 5 kašika šećera
- 1 dl vode
Glazura :
- 200 g bele čokolade
- Penasto izmiksati maslac sa belancetom i soli.
Kada masa postane pufnasta i sjajna dodavati po malo šećer , potom kiselu pavlaku, prašak za pecivo i brašno.
- Testo podeliti na 6 jednakih loptica.
Svaku lopticu rastanjiti tanko na prevrnutom plehu veličine ,30 x 40 cm ,( pošto je testo jako meko dok se loptice razvlače po malo dodavati brašno kako se ne bi lepilo i kidalo na oklagiji).
Rernu zagrejati na 180 stepeni pa peći korice oko 5 minuta vodeći računa da ne izgore.
- Pečenu koru staviti na radnu ploču i pritisnuti plehom da se ujednači.
- Postupak ponavljati i sa ostalih 5 lopta a svaku pečenu koru stavljati jednu na drugu i pritisnuti plehom.
- Držati ih tako dok se skroz ne ohlade.
Beli fil :
- Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak staviti da se kuva.
- Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.
- Skloniti sa šporeta i umešati belu čokoladu i eurokrem pa mešati da se otopi.
- Kada se masa ohladi sjediniti sa umućenim maslacem.
Crveni fil :
- U dublju posudu pomešati jagode i šećer pa staviti na šporet da se skuvaju .Puding rastvoriti sa vodom.Kada se šećer otopi, propasirati u šerpi jagode i ostaviti da proključa.
- U ključale jagode uliti rastvoreni puding i skuvati gust fil.
- Skloniti sa šporeta i prohladiti , ali ne skroz da fil bude mlak.
Korice filovati ovim redosledom :
- Kora , beli fil , kora , voćni fil , kora, beli fil , kora voćni fil , kora, beli fil , kora glazura od bele čokolade otopljene na pari.
Umesto jagoda mogu da se stave maline ili visnje.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!