Voćna mađarica – Marina Ignjatović

Recept za voćnu mađaricu

0

Voćna mađarica – ukusno kremast kolac koji vas mami za jos jednim,i jos jednim , i jos jednim parcetom.

Voćna mađarica - Marina Ignjatović - Recepti i Kuvar online
Voćna mađarica – Marina Ignjatović – Recepti i Kuvar online
Voćna mađarica - Marina Ignjatović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Voćna mađarica – Marina Ignjatović

Voćna mađarica - ukusno kremast kolac koji vas mami za jos jednim, i jos jednim, i jos jednim parcetom.

Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour 5 minutes
Termicka obrada 1 hour 15 minutes
Ukupno vreme 2 hours 20 minutes

Sastojci

za kore :

  • 500 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 belance
  • 1 prstohvat soli
  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g maslaca omekšalog
  • 150 g kisele pavlake

Beli fil :

  • 300 ml mleka
  • 1 kesica pudinga od slatke pavlake
  • 100 gr bele čokolade
  • 2 kašike belog eurokrema
  • 100 g maslaca

Crveni fil:

  • 500 g jagoda (umesto jagoda može i višnje ili maline)
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 5 kašika šećera
  • 1 dl vode

Glazura :

  • 200 g bele čokolade

Uputstvo za pripremu

  1. Penasto izmiksati maslac sa belancetom i soli.
  2. Kada masa postane pufnasta i sjajna dodavati po malo šećer , potom kiselu pavlaku, prašak za pecivo i brašno.

  3. Testo podeliti na 6 jednakih loptica.
  4. Svaku lopticu rastanjiti tanko na prevrnutom plehu veličine ,30 x 40 cm ,( pošto je testo jako meko dok se loptice razvlače po malo dodavati brašno kako se ne bi lepilo i kidalo na oklagiji).

  5. Rernu zagrejati na 180 stepeni pa peći korice oko 5 minuta vodeći računa da ne izgore.

  6. Pečenu koru staviti na radnu ploču i pritisnuti plehom da se ujednači.
  7. Postupak ponavljati i sa ostalih 5 lopta a svaku pečenu koru stavljati jednu na drugu i pritisnuti plehom.
  8. Držati ih tako dok se skroz ne ohlade.

Beli fil :

  1. Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak staviti da se kuva.
  2. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.
  3. Skloniti sa šporeta i umešati belu čokoladu i eurokrem pa mešati da se otopi.
  4. Kada se masa ohladi sjediniti sa umućenim maslacem.

Crveni fil :

  1. U dublju posudu pomešati jagode i šećer pa staviti na šporet da se skuvaju .Puding rastvoriti sa vodom.Kada se šećer otopi, propasirati u šerpi jagode i ostaviti da proključa.
  2. U ključale jagode uliti rastvoreni puding i skuvati gust fil.
  3. Skloniti sa šporeta i prohladiti , ali ne skroz da fil bude mlak.

Korice filovati ovim redosledom :

  1. Kora , beli fil , kora , voćni fil , kora, beli fil , kora voćni fil , kora, beli fil , kora glazura od bele čokolade otopljene na pari.

Beleške

Umesto jagoda mogu da se stave maline ili visnje.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.