Voćne praline.
Voćne praline, sastojci:
- 400 gr kvalitetne čokolade
- 8 kašika ulja
- 400 gr mix crvenog voća (maline, borovnice)
- 10 kašika šećera
- 10 gr želatin
Voćne praline, priprema:
- Otopiti na pari čokoladu sa uljem, pustiti da se malo prohladi, pa staviti po jednu kašičicu čokolade u svaki otvor za praline. Četkicom premazati unutrašnjost kalupa. Pustiti da se čokolada stegne. Postupak ponoviti još dva puta.
- Dok se čokolada steže, napravite fil. Pomešati crveno voće (ja sam koristila maline i borovnice), preliti sa 100 ml vode i dodati 10 kašika šećera. Kuvati na laganoj vatri deset minuta.
- Želatin preliti sa 3 kašike vode i ostaviti da nabubri.
- Voćni fil skloniti sa ringle, pustiti nekoliko minuta da se prohladi, pa umešati želatin i ostaviti da se skroz ohladi ali ne i stegne.
- Puniti svaku šupljinu pralina filom ali ne do kraja. Ostaviti malo prostora da možete dodati još jednu kašičicu čokolade, kako biste zatvorili pralinu.
- Pustiti da se dobro stegne i ohladi.
- Sutradan izvaditi praline iz kalupa i služiti.
Ova mera je dovoljno za 800 gr pralina. Prijatno!
Suzana Mitić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!