Voćne praline – Suzana Mitić

Voćne praline.

Voćne praline, sastojci:

  • 400 gr kvalitetne čokolade
  • 8 kašika ulja
  • 400 gr mix crvenog voća (maline, borovnice)
  • 10 kašika šećera
  • 10 gr želatin

Voćne praline, priprema:

  • Otopiti na pari čokoladu sa uljem, pustiti da se malo prohladi, pa staviti po jednu kašičicu čokolade u svaki otvor za praline. Četkicom premazati unutrašnjost kalupa. Pustiti da se čokolada stegne. Postupak ponoviti još dva puta.
  • Dok se čokolada steže, napravite fil. Pomešati crveno voće (ja sam koristila maline i borovnice), preliti sa 100 ml vode i dodati 10 kašika šećera. Kuvati na laganoj vatri deset minuta.
  • Želatin preliti sa 3 kašike vode i ostaviti da nabubri.
  • Voćni fil skloniti sa ringle, pustiti nekoliko minuta da se prohladi, pa umešati želatin i ostaviti da se skroz ohladi ali ne i stegne.
  • Puniti svaku šupljinu pralina filom ali ne do kraja. Ostaviti malo prostora da možete dodati još jednu kašičicu čokolade, kako biste zatvorili pralinu.
  • Pustiti da se dobro stegne i ohladi.
  • Sutradan izvaditi praline iz kalupa i služiti.

Ova mera je dovoljno za 800 gr pralina. Prijatno!

Suzana Mitić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.