Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Voćne ružice – Ana Vuletić

0

Voćne ružice – još jedan jednostavan recept pokupljen sa Malte od moje drage prijateljice Phyllis, a veoma univerzalan. Lako se sprema i izgleda fantastično.

Voćne ružice - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Voćne ružice – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Voćne ružice - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Voćne ružice – Ana Vuletić

Voćne ružice - još jedan jednostavan recept pokupljen sa Malte od moje drage prijateljice Phyllis, a veoma univerzalan. Lako se sprema i izgleda fantastično.
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna, Malteška
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 12 porcija

Sastojci

  • 1 kg slatkog testa
  • 3 kg jabuka slatkih
  • džem od kajsija
  • šećer u prahu
  • karanfilčići
  • cimet

Uputstvo za pripremu

  1. Napravite bilo koje slatko testo koje ne narasta. Po izboru može biti posno ili ne.
  2. Oljuštite jabuke i isecite na tanke ravnomerne kriške. Tako što ćete jabuku prvo preseći na pola, pa potom polovine seći na kriške.
  3. Ubacite jabuke u vodu sa karanfilčićima i cimetom i kuvajte 10ak minuta da malo omekšaju. Ne treba da budu skuvane.
  4. Testo razvucite i isecite u jednake trake debljine 4 prsta. Treba da dobijete 12 traka.
  5. Jabuke naređajte na vrh testa tako da se preklapaju (zato kriške treba da budu tanje i jednake) sve do kraja. Polovina kriške je na polovini testa, a druga polovina viri (na ovaj način kada smotate dobićete oblik ružice).
  6. Na drugu polovinu testa nanestite džem. Mi koristimo džem od kajsija, ali možete staviti bilo koji (bitno da nije mnogo redak).
  7. Preklopite polovinu testa namazanu džemom ka gore da jabuke budu pokrivene do pola.
  8. Smotajte testo (vodeći računa da vam se jabuke ne pomere) u oblik ruže. Sa leve strane ka desnoj.
  9. Stavite ih u posudu za muffin-e. Malo će se još otvoriti.
  10. Stavite u predhodno zagrejanu rernu na 180c dok se testo ne ispeče.
  11. Izvadite i poslužite predhodno posute šećerom u prahu.

Beleške

Ako želite možete i posebno dekorisati školadom, obojenim šlagom ili već po izboru.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Kolači, kliknite na link: KOLAČI RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.