Voćni kolač – Tatjana Stojanović

Voćni kolač.

Voćni kolač, sastojci:

  • 4 komada jaja
  • 2 čaše šećera
  • 2 kesice vanil šećera
  • 2 čaše jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 3 čaše brašna
  • 1 čaša griza
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • 500 g kajsija i malina (ukupno)

Voćni kolač, priprema:

  • U jednu posudu pomešati brašno, griz i prašak za pecivo.
  • Izmutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom da pobeli. Zatim, dodati ulje, pa naizmenično dodavati jogurt i mešavinu brašna i griza.
  • Sve lepo sjediniti, pa sipati u pleh 30 cm x 33 cm, obložen papirom za pečenje.
  • Kajsije iseckati, pa ređati kajsije i maline, naizmenično.
  • Staviti kolač da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stpni oko 30 minuta.
  • Kada se ohladi, po želji možete ga posuti šećerom u prahu.

Napomena: za meru sam koristila čašu od jogurta od 180 ml. 

Savet: voćni kolač se može praviti sa bilo kojim sezonskim voćem.

Tatjana Stojanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Voćni kolač – Tatjana Stojanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.