Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Vojvođanske punjene paprike – Biljana Mladenović

0

Vojvođanske punjene paprike – Biljana Mladenović

Vojvođanske punjene paprike – uz ove paprike može se skuvati pire krompir i dodati neka salata, a ja sam dodala rusku salatu mešanu.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Vojvođanske punjene paprike - Biljana Mladenović | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Vojvođanske punjene paprike – Biljana Mladenović

Vojvođanske punjene paprike - uz ove paprike može se skuvati pire krompir i dodati neka salata, a ja sam dodala rusku salatu mešanu.
Vreme pripreme 35 minutes
Termicka obrada 1 hour 5 minutes
Ukupno vreme 1 hour 40 minutes
Broj osoba 3 porcije

Sastojci

  • 1/2 mlevenog svinjskog mesa
  • 4 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 100 gr pirinča
  • masti ili ulja
  • so
  • biber
  • mešavina začina
  • mlevene paprike
  • 2 rendana krompira
  • suve paprike

Uputstvo za pripremu

  1. Luk iseckati, šargarepu izrendati, pirinač i oprati i ostaviti ga u vreloj vodi da nabubri.
  2. Na malo masti ili ulju dinstati luk, šargarepu dok ne omekšaju, pa dodati mleveno mesto i malo soli.
  3. Pirinač ocediti i sjediniti ga sa mesom.
  4. Umešati i rendani krompir, zatim biber, mešavinu začina i mlevenu papriku.
  5. Nastaviti sa dinstanjem.
  6. Suve paprike očistiti od drški i semenki.
  7. Oprati ih toplom vodom kako bi omekšale.
  8. Pripremljenom masom puniti paprike i ređati ih u šerpu.
  9. Naliti vodom da ogreznu i kuvati.
  10. Na kraju paprike zapržiti ( u vrelu mast ili ulje staviti mlevene paprike i promešati) i zapeći ih u zagrejanoj rerni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.