Vojvođanske punjene paprike – Biljana Mladenović
Vojvođanske punjene paprike – uz ove paprike može se skuvati pire krompir i dodati neka salata, a ja sam dodala rusku salatu mešanu.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Vojvođanske punjene paprike – Biljana Mladenović
Vojvođanske punjene paprike – uz ove paprike može se skuvati pire krompir i dodati neka salata, a ja sam dodala rusku salatu mešanu.
- 1/2 mlevenog svinjskog mesa
- 4 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 100 gr pirinča
- masti ili ulja
- so
- biber
- mešavina začina
- mlevene paprike
- 2 rendana krompira
- suve paprike
- Luk iseckati, šargarepu izrendati, pirinač i oprati i ostaviti ga u vreloj vodi da nabubri.
- Na malo masti ili ulju dinstati luk, šargarepu dok ne omekšaju, pa dodati mleveno mesto i malo soli.
- Pirinač ocediti i sjediniti ga sa mesom.
- Umešati i rendani krompir, zatim biber, mešavinu začina i mlevenu papriku.
- Nastaviti sa dinstanjem.
- Suve paprike očistiti od drški i semenki.
- Oprati ih toplom vodom kako bi omekšale.
- Pripremljenom masom puniti paprike i ređati ih u šerpu.
- Naliti vodom da ogreznu i kuvati.
- Na kraju paprike zapržiti ( u vrelu mast ili ulje staviti mlevene paprike i promešati) i zapeći ih u zagrejanoj rerni.