Vojvođanske punjene paprike – Biljana Mladenović

Vojvođanske punjene paprike – Biljana Mladenović

Vojvođanske punjene paprike – uz ove paprike može se skuvati pire krompir i dodati neka salata, a ja sam dodala rusku salatu mešanu.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Vojvođanske punjene paprike – Biljana Mladenović

Vojvođanske punjene paprike – uz ove paprike može se skuvati pire krompir i dodati neka salata, a ja sam dodala rusku salatu mešanu.

  • 1/2 mlevenog svinjskog mesa
  • 4 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 100 gr pirinča
  • masti ili ulja
  • so
  • biber
  • mešavina začina
  • mlevene paprike
  • 2 rendana krompira
  • suve paprike
  1. Luk iseckati, šargarepu izrendati, pirinač i oprati i ostaviti ga u vreloj vodi da nabubri.
  2. Na malo masti ili ulju dinstati luk, šargarepu dok ne omekšaju, pa dodati mleveno mesto i malo soli.
  3. Pirinač ocediti i sjediniti ga sa mesom.
  4. Umešati i rendani krompir, zatim biber, mešavinu začina i mlevenu papriku.
  5. Nastaviti sa dinstanjem.
  6. Suve paprike očistiti od drški i semenki.
  7. Oprati ih toplom vodom kako bi omekšale.
  8. Pripremljenom masom puniti paprike i ređati ih u šerpu.
  9. Naliti vodom da ogreznu i kuvati.
  10. Na kraju paprike zapržiti ( u vrelu mast ili ulje staviti mlevene paprike i promešati) i zapeći ih u zagrejanoj rerni.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Vojvođanske punjene paprike – Biljana Mladenović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.