Vrhunski šefovi podelili svoje kulinarske tajne posetiocima METRO-a
Vrhunski šefovi podelili svoje kulinarske tajne posetiocima METRO-a

Beograd 16. maj 2017. godine – METRO Cash & Carry Srbija u svom distributivnom centru na Vidikovcu, organizovao je danas kulinarski šou u okviru „Dana Azije“. Svi prisutni su bili u prilici da se upoznaju sa bogatom azijskom kulinarskom kulturom, dok su istaknuti kuvari sa ovog kontinenta, uz podršku profesionalnih kuvara iz METRO HoReCa centra bili zaduženi za pripremu specijaliteta od svežih namirnica iz pažljivo odabranog azijskog asortimana. Između ostalih, događaju je prisustvovao i šef, lični kuvar japanskog ambasadora u Beogradu, Haruki Morito.

METRO poziva sve zainteresovane da i narednih dana, od 11 sati, posete objekte u Zemunu i Krnjači, i u okviru kulinarskih demonstracija upoznaju se sa posebnim sastojcima azijskih specijaliteta i dožive novo gastronomsko iskustvo.

METRO će do kraja 2017. godine biti jedini koji će na našem tržištu u svojoj ponudi imati više od 100 proizvoda iz azijskog asortimana. Restorani sa istočnjačkom kuhinjom mogu da pronađu sve ekskluzivne proizvode za pripremu specijaliteta na jednom mestu.

Vrhunski šefovi podelili svoje kulinarske tajne posetiocima METRO-a - Dani Azije
Vrhunski šefovi podelili svoje kulinarske tajne posetiocima METRO-a – Dani Azije
Vrhunski šefovi podelili svoje kulinarske tajne posetiocima METRO-a - Dani Azije
Vrhunski šefovi podelili svoje kulinarske tajne posetiocima METRO-a – Dani Azije

Osnovni princip azijskog kuvanja je maksimalno iskorišćavanje svih sastojaka, gde začini imaju najvažniju ulogu u određivanju ukusa, mirisa i izgleda jela. Pirinač, povrće, morski plodovi, morska trava, sve su to neophodni sastojci azijske kuhinje, gde je glavni koncept poštovanje harmonije ukusa i boja, dok ni serviranje nije prepušteno slučaju, glavni simbol je trougao, kao zamišljene tri dimenzije za lepotu i stabilnost.

Raspored narednih događaja u METRO distributivnim centrima

 18.05.2017. od 11hDC Zemun, Autoput za Novi Sad 120, Beograd
19.05.2017. od 11hDC Krnjača, Zrenjaninski put br.11M, Beograd

 

Saopštenje: METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.