Začini? Nepresušni izvor inspiracije, večita tema i najvažnije, kako ih sačuvati u svežem stanju za naredni zimski period?
Za sveže začine u maslinovom ulju vam je potrebna dobra volja, posuđe koje koristimo za led, maslinovo ulje i naravno, začini.
Ovaj period je idealan za branje začina.
Možete ih iseckati sitno, a možete ih i ostavljati u grančicama i to zajedno više vrsta, koje kasnije možete iskoristiti za aromatične krompiriće, pečeno pile ili marinirana krilca i još načina sto…
Isečene začine: ruzmarin, bosiljak, nanu, peršun, poređajte u prostor za led do 2/3 posude i nalijte sa maslinovim uljem. Prekrijte folijom i ostavite preko noći u zamrzivaču. Sutradan izvadite iz posude, složite u plastične kese i napišite etiketu, koje ste začine ostavili.
Ja sam oduševljena bojom, idejom, uvek su mi na dohvat ruke, tu su i ako poželim neki sos, salatu, šnicle ili pak, mogu da ih koristim za mirišljavu dekoraciju.
Suzana Mitić
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!