Začini? Kako ih sačuvati u svežem stanju

Začini? Nepresušni izvor inspiracije, večita tema i najvažnije, kako ih sačuvati u svežem stanju za naredni zimski period?

Za sveže začine u maslinovom ulju vam je potrebna dobra volja, posuđe koje koristimo za led, maslinovo ulje i naravno, začini.

Začini? Kako ih sačuvati u svežem stanju - Suzana Mitić
Začini? Kako ih sačuvati u svežem stanju – Suzana Mitić

Ovaj period je idealan za branje začina.

Možete ih iseckati sitno, a možete ih i ostavljati u grančicama i to zajedno više vrsta, koje kasnije možete iskoristiti za aromatične krompiriće, pečeno pile ili marinirana krilca i još načina sto…

Isečene začine: ruzmarin, bosiljak, nanu, peršun, poređajte u prostor za led do 2/3 posude i nalijte sa maslinovim uljem. Prekrijte folijom i ostavite preko noći u zamrzivaču. Sutradan izvadite iz posude, složite u plastične kese i napišite etiketu, koje ste začine ostavili.

Ja sam oduševljena bojom, idejom, uvek su mi na dohvat ruke, tu su i ako poželim neki sos, salatu, šnicle ili pak, mogu da ih koristim za mirišljavu dekoraciju.

Suzana Mitić

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Začini? Kako ih sačuvati u svežem stanju

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.