Zalivena pita sa trešnjama – Slađana Bokić

Zalivena pita sa trešnjama – Slađana Bokić

Zalivena pita sa trešnjama – sočno i ukusno!

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Zalivena pita sa trešnjama – Slađana Bokić

Zalivena pita sa trešnjama – sočno i ukusno!

  • 500 gr trešanja
  • 200 gr margarina
  • 200 gr šećera
  • 1 kašičica rendane limunove kore
  • 6 jaja
  • 300 gr brašna
  • 1/2 kesicepraška za pecivo
  • 600 ml mleka
  • 250 ml kisele pavlake
  • 2 vanilin šećera
  • 1 kašika gustina
  • so
  • šećer u prahu za posipanje
  1. Umutite četiri jajeta sa šećerom, limunovom korom i malo soli.
  2. Dodajte umućeni margarin, i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
  3. Na kraju dodajte mleko i sve dobro izmešajte.
  4. Pripremljenu smesu izlijte u podmazan pleh i pecite 10 minuta na 200 stepeni.
  5. Pavlaku pomešajte sa preostalih 50 gr šećera i jajima i dodajte vanilin šećer i gustin.
  6. Na testo rasporedite trešnje kojima ste prethodno odstranili koštice i zalijte pripremljenom smesom.
  7. Pecite još 25 minuta na istoj temperaturi.
  8. Gotovu pitu pospite šećerom u prahu.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Zalivena pita sa trešnjama – Slađana Bokić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.