Zaljubljene pljeskavice – Sandra Marković

0

Zaljubljene pljeskavice – Sandra Marković

Zaljubljene pljeskavice – moje pljeskavice su oduševile mnoge, nadam se da će i Vas.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Zaljubljene pljeskavice - Sandra Marković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Zaljubljene pljeskavice – Sandra Marković

Termicka obrada 2 hours
Ukupno vreme 2 hours

Sastojci

  • Za lepinje:
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml mleka
  • 100 ml tople vode
  • 2 kašike ulja
  • 300 g brašna
  • Za pljeskavice:
  • 400 g svinjskog mlevenog mesa
  • 200 g mlevene junetine
  • 1 jaje
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 kašike prezli
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin

Uputstvo za pripremu

  1. Lepinje: U toplo mleko stavite kvasac i šećer da nadođe. Od ostalih sastojaka zamesite meko testo, pokrijte krpom i ostavite da kisne. Podelite testo u 2 loptice i obe rastanjite rukom. Ostavite da nadodju još 20 minuta, pa ih zasecite tupim nožem. Obe premazite mlakom vodom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni-15 minta pa smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći još 5-10 minuta. Pečene lepinje opet premazati mlakom vodom i uviti u krpu da bi bile mekane.
  2. Pljeskavice: Sitno iseckajte crni luk, dodajte ostale sastojke i začine po ukusu i dobro umesiti. Dobijenu smesu stavite u vanglicu, pokrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Premazite ruke uljem, oblikujte pljeskavice i ispecite ih na roštilju. Prijatno!
  3. Savet: Prilog i dekoraciju pustite mašti na volju 🙂

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.