Zapečena češka butkica – recept iz jedne pivnice u Pragu.
Zapečena češka butkica – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online
Zapečena češka butkica – recept iz jedne pivnice u Pragu.
- 1 komad butkica
- 2 glavice crnog luka
- 2 komada šargarepe
- 1 kašika soli
- 5 gr bibera (u zrnu)
- 500 ml piva
- Butkicu oprati i staviti u veću šerpu luk iseći na krupnije komade dodati očišćenu šargarepu ,so , biber i sipati vode da se prekrije butkica.
- Šerpu staviti na ringlu i kuvati 30 minuta U dublju tepsiju staviti pek papir na pek papir staviti poluobarenu butkicu dodati malo bibera u zrnu , pa preliti sa pivom.
- Tepsiju pokriti alu folijom i staviti u rernu na 200 stepeni 45 minuta.
- Zatim skinuti foliju temperaturu rerne pojačati na 250 stepeni pa i butkicu zapeći u rerni još 15 minuta da dobije finu hrskavu koricu.
- Pečenu butkicu servirati na drvenoj dasci sa zabodenim nožem. Konzumirati je uz pivo.
Način serviranja butkice i recept je iz jedne pivnice u Pragu a vlasnica pivnice bila je ljubazna da podeli recept samnom a ja ga rado delim sa Vama. Ja sam pivo kupila u selu Krusevice a Vi mozete i neko nase pivo. Čim sam se vratila kući isprobala sam recept.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!