Zapečena češka butkica – Dijana Popović

Zapečena češka butkica – recept iz jedne pivnice u Pragu.

Zapečena češka butkica - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Zapečena češka butkica – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Zapečena češka butkica – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Zapečena češka butkica – recept iz jedne pivnice u Pragu.

  • 1 komad butkica
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 komada šargarepe
  • 1 kašika soli
  • 5 gr bibera (u zrnu)
  • 500 ml piva
  1. Butkicu oprati i staviti u veću šerpu luk iseći na krupnije komade dodati očišćenu šargarepu ,so , biber i sipati vode da se prekrije butkica.
  2. Šerpu staviti na ringlu i kuvati 30 minuta U dublju tepsiju staviti pek papir na pek papir staviti poluobarenu butkicu dodati malo bibera u zrnu , pa preliti sa pivom.
  3. Tepsiju pokriti alu folijom i staviti u rernu na 200 stepeni 45 minuta.
  4. Zatim skinuti foliju temperaturu rerne pojačati na 250 stepeni pa i butkicu zapeći u rerni još 15 minuta da dobije finu hrskavu koricu.
  5. Pečenu butkicu servirati na drvenoj dasci sa zabodenim nožem. Konzumirati je uz pivo.
Način serviranja butkice i recept je iz jedne pivnice u Pragu a vlasnica pivnice bila je ljubazna da podeli recept samnom a ja ga rado delim sa Vama. Ja sam pivo kupila u selu Krusevice a Vi mozete i neko nase pivo. Čim sam se vratila kući isprobala sam recept.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Zapečena češka butkica – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.