Zapečena heljda sa šampinjonima – Dana Drobnjak

Zapečena heljda sa šampinjonima – Dana Drobnjak

Zapečena heljda sa šampinjonima – zdravo je.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Zapečena heljda sa šampinjonima – Dana Drobnjak

Zapečena heljda sa šampinjonima – zdravo je.

  • 200 gr oljuštenog zrna heljde
  • 5 dcl vode
  • so
  • 400 gr šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • mleveni biber
  • 1 kašičica origana
  • 1 jaje
  • 1 dcl pavlake za kuvanje
  • 100 gr sira
  1. Heljdu oprati u vodi i dobro ocediti, staviti na suv tiganj i propržiti par minuta uz povremeno mešanje.
  2. U heljdu staviti 5 dcl tople vode, posoliti i od kad provri kuvati 20 minuta. Heljda će se skuvati i upiti celu količinu vode.
  3. Na 2 kašike ulja pržiti 1 sitno seckan crni luk dodati seckane šampinjone na listiće, so, mleveni biber i origano. Pržiti dok nestane tečnosti koju su šampinjoni pustili.
  4. Kuvanu heljdu i šampinjone pomešati staviti u pouljenu posudu.
  5. Umutiti 1 jaje, dodati 1 dcl pavlake za kuvanje i 100 gr rendanog sira, preliti heljdu i peći na 200 stepeni 15 minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Zapečena heljda sa šampinjonima – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.