Zapečena heljda sa šampinjonima – Dana Drobnjak
Zapečena heljda sa šampinjonima – zdravo je.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Zapečena heljda sa šampinjonima – Dana Drobnjak
Zapečena heljda sa šampinjonima – zdravo je.
- 200 gr oljuštenog zrna heljde
- 5 dcl vode
- so
- 400 gr šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- mleveni biber
- 1 kašičica origana
- 1 jaje
- 1 dcl pavlake za kuvanje
- 100 gr sira
- Heljdu oprati u vodi i dobro ocediti, staviti na suv tiganj i propržiti par minuta uz povremeno mešanje.
- U heljdu staviti 5 dcl tople vode, posoliti i od kad provri kuvati 20 minuta. Heljda će se skuvati i upiti celu količinu vode.
- Na 2 kašike ulja pržiti 1 sitno seckan crni luk dodati seckane šampinjone na listiće, so, mleveni biber i origano. Pržiti dok nestane tečnosti koju su šampinjoni pustili.
- Kuvanu heljdu i šampinjone pomešati staviti u pouljenu posudu.
- Umutiti 1 jaje, dodati 1 dcl pavlake za kuvanje i 100 gr rendanog sira, preliti heljdu i peći na 200 stepeni 15 minuta.