Zapečena heljda sa šampinjonima – Dana Drobnjak

0

Zapečena heljda sa šampinjonima – Dana Drobnjak

Zapečena heljda sa šampinjonima – zdravo je.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Zapečena heljda sa šampinjonima - Dana Drobnjak | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Zapečena heljda sa šampinjonima – Dana Drobnjak

Zapečena heljda sa šampinjonima - zdravo je.
Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 4 porcije

Sastojci

  • 200 gr oljuštenog zrna heljde
  • 5 dcl vode
  • so
  • 400 gr šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • mleveni biber
  • 1 kašičica origana
  • 1 jaje
  • 1 dcl pavlake za kuvanje
  • 100 gr sira

Uputstvo za pripremu

  1. Heljdu oprati u vodi i dobro ocediti, staviti na suv tiganj i propržiti par minuta uz povremeno mešanje.
  2. U heljdu staviti 5 dcl tople vode, posoliti i od kad provri kuvati 20 minuta. Heljda će se skuvati i upiti celu količinu vode.
  3. Na 2 kašike ulja pržiti 1 sitno seckan crni luk dodati seckane šampinjone na listiće, so, mleveni biber i origano. Pržiti dok nestane tečnosti koju su šampinjoni pustili.
  4. Kuvanu heljdu i šampinjone pomešati staviti u pouljenu posudu.
  5. Umutiti 1 jaje, dodati 1 dcl pavlake za kuvanje i 100 gr rendanog sira, preliti heljdu i peći na 200 stepeni 15 minuta.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.