Zapečena piletina sa spanaćem – Javorka Filipović
Zapečena piletina sa spanaćem – ovo jelo može biti ručak, a prohladjeno možete iseći kao pitu. Tako ga možete iskoristiti potpuno.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Zapečena piletina sa spanaćem – Javorka Filipović
- 300 g testenine po želji
- 300 g pilećeg filea
- 300 g spanaća
- 1 veća glavica crnog luka
- ulja po potrebi
- po ukusu suvi biljni začin i so
- 300 ml jogurta
- 150 g rendane Gaude
- Crni luk iseći na sitno i prodinstati ga na ulju. Iseckati pileći file, začiniti ga po ukusu, dodati ga u tiganj sa lukom, te sve zajedno prodinstati.
- Za to vreme obariti testeninu u posoljenoj vodi. Obarenu testeninu ocediti.
- Spanać oprati i obariti ga, a potom ga ocediti i iseckati.
- Spanać dodati u dinstano meso i još malo sve zajedno prokrčkati. Na kraju dodati ocedjenu testeninu.
- Smesu prebaciti u podmazanu vatrostalnu posudu, preliti jogurtom i posuti po vrhu narendanom Gaudom.
- Zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do zlatno-žute boje po vrhu.