Zapečena piletina sa spanaćem – Javorka Filipović

Zapečena piletina sa spanaćem – Javorka Filipović

Zapečena piletina sa spanaćem – ovo jelo može biti ručak, a prohladjeno možete iseći kao pitu. Tako ga možete iskoristiti potpuno.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Zapečena piletina sa spanaćem – Javorka Filipović

  • 300 g testenine po želji
  • 300 g pilećeg filea
  • 300 g spanaća
  • 1 veća glavica crnog luka
  • ulja po potrebi
  • po ukusu suvi biljni začin i so
  • 300 ml jogurta
  • 150 g rendane Gaude
  1. Crni luk iseći na sitno i prodinstati ga na ulju. Iseckati pileći file, začiniti ga po ukusu, dodati ga u tiganj sa lukom, te sve zajedno prodinstati.
  2. Za to vreme obariti testeninu u posoljenoj vodi. Obarenu testeninu ocediti.
  3. Spanać oprati i obariti ga, a potom ga ocediti i iseckati.
  4. Spanać dodati u dinstano meso i još malo sve zajedno prokrčkati. Na kraju dodati ocedjenu testeninu.
  5. Smesu prebaciti u podmazanu vatrostalnu posudu, preliti jogurtom i posuti po vrhu narendanom Gaudom.
  6. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do zlatno-žute boje po vrhu.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Zapečena piletina sa spanaćem – Javorka Filipović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.