Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Zapečena piletina sa spanaćem – Javorka Filipović

0

Zapečena piletina sa spanaćem – Javorka Filipović

Zapečena piletina sa spanaćem – ovo jelo može biti ručak, a prohladjeno možete iseći kao pitu. Tako ga možete iskoristiti potpuno.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Zapečena piletina sa spanaćem - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Zapečena piletina sa spanaćem – Javorka Filipović

Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 300 g testenine po želji
  • 300 g pilećeg filea
  • 300 g spanaća
  • 1 veća glavica crnog luka
  • ulja po potrebi
  • po ukusu suvi biljni začin i so
  • 300 ml jogurta
  • 150 g rendane Gaude

Uputstvo za pripremu

  1. Crni luk iseći na sitno i prodinstati ga na ulju. Iseckati pileći file, začiniti ga po ukusu, dodati ga u tiganj sa lukom, te sve zajedno prodinstati.
  2. Za to vreme obariti testeninu u posoljenoj vodi. Obarenu testeninu ocediti.
  3. Spanać oprati i obariti ga, a potom ga ocediti i iseckati.
  4. Spanać dodati u dinstano meso i još malo sve zajedno prokrčkati. Na kraju dodati ocedjenu testeninu.
  5. Smesu prebaciti u podmazanu vatrostalnu posudu, preliti jogurtom i posuti po vrhu narendanom Gaudom.
  6. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do zlatno-žute boje po vrhu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.