Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Zapečeni krompir sa jajima – Adilja Hodža

0

Zapečeni krompir sa jajima – Adilja Hodža

Zapečeni krompir sa jajima – kada nema ideja šta za ručak… krompir uvek može. Brzo i jednostavno za pripremu, a veoma ukusno.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Zapečeni krompir sa jajima - Adilja Hodža - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Zapečeni krompir sa jajima – Adilja Hodža

Zapečeni krompir sa jajima - kada nema ideja šta za ručak... krompir uvek može. Brzo i jednostavno za pripremu, a veoma ukusno.
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 10 minutes
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 500 grama krompira
  • pola decilitra ulja
  • so
  • biber
  • začini
  • kašičica crvene mlevene paprike
  • 2 decilitara mleka
  • 2-3 jaja
  • kašika brašna
  • kašičica crvene začinske paprike

Uputstvo za pripremu

  1. Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Pržite krompir u ulju na laganijoj vatri uz često mešanje.
  2. Posolite, dodajte biber, začine i crvenu mlevenu papriku.
  3. Pržite oko dvadesetak minuta da krompir omekša, (krompir umesto prženja možete i zapeći u vatrostalnoj tepsiji).
  4. Omekšali krompir prebacite u tepsiji.
  5. Brašno pomešajte sa jajima i mlekom, malo posolite i prelijte preko krompira.
  6. Pospite crvenom ljutom tucanom paprikom.
  7. Zapecite u rerni na 250 stpeni 20-tak minuta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.