Zašto je važno da vaše dete nosi organski pamuk? - foto Miodrag Ilić
Zašto je važno da vaše dete nosi organski pamuk? - foto Miodrag Ilić

Da li ste se ikada pitali zašto je organski pamuk bolji za decu i šta odeću koju kupujete deci, čini organskom? Organic Onesis odeća je napravljena od 100% organskog pamuka iz organskog uzgoja, od potpuno prirodnog materijala koji ne sadrže hemikalije ili sintetičke proizvode, kako u procesu uzgoja, tako i u proizvodnji.

U ovom tekstu, pokušaćemo da vam objasnimo koje su ključne prednosti za vaše dete, kada nosi odeću izrađenu od organskog pamuka.

Organski pamuk je mekši i sigurniji za dečiju kožu

Pre svega, odeća od organskog pamuka je mekana na dodir i ne sadrži hemikalije. Morate znati da je koža naše dece mnogo krhkija, nežnija, tanja i brzo upija hemikalije. Takođe, dečija koža je manje otporna na štetne supstance i bakterije u životnoj sredini. Organski pamuk se uzgaja bez hemikalija i bere se ručno radi poboljšanja čistoće i trajnosti njegovih vlakana.

Odeća za decu, napravljena od 100% organski uzgojenog pamuka, proizvedena je od dužih i čistijih vlakana, što rezultira mnogo mekšim, dugotrajnim proizvodima. Kada birate prirodnu odeću za decu, smanjićete broj hemikalija koje bi dečija koža upila.

Organski pamuk je bolji za životnu sredinu

Organska odeća je mnogo bolja za životnu sredinu, jer smanjuje broj hemikalija koje se unose u atmosferu. Pored toga, zaposleni, koji rade u kompanijama, koje se bave organskom proizvodnjom, mogu uživati u radu u zdravijem okruženju, ne izlažući se opasnim hemikalijama. Organsko uzgajanje pamuka manje opterećuje prirodu, korišćenjem prirodnih i tradicionalnih načina uzgoja i proizvodnje, poput rotacije useva, mehaničkog uklanjanja korova, i bez tretiranja biljaka i useva bilo kakvim fungicidima.

S obzirom da ove kompanije ne koriste štetne hemikalije za proizvodnju sirovina za odeću od organskog pamuka, oko njihovih useva neće biti slučajno usmrćenih životinja, korišćenjem hemijskih tretmana. Svaki put kada se odlučite da kupite nešto organsko, osećaćete se ne samo kao da štitite svoje dete, već i životnu sredinu.

Trajnost organskog pamuka

Naši mališani brzo rastu, što čini skrivene troškove, koje uvek zaboravljamo, kada kupujemo odeću za decu.

Odeću proizvedenu od organskog pamuka, možete prati iznova i iznova, bez brige da li će se raspasti ili izgledati pohabano. Shodno tome, organski pamuk može izdržati i preko stotinak pranja bez razgradnje, dok konvencionalni pamuk može početi da se raspada već nakon 10 do 20 pranja.

Udobniji je za vašu bebu

Koža vašeg mališana neće biti nadražena dok nosi prirodnu organsku odeću, a takođe će se vaša deca osećati mnogo prijatnije, kako kod kuće ili dok se igraju napolju. Bez obzira da li živite u hladnoj ili toploj klimatskoj regiji, ovi prirodni materijali ispunjavaju sve potrebne uslove termalne zaštite. Oni će pomoći telu vašeg deteta da održi odgovarajuću prosečnu temperaturu tela.

Jedinstvena svojstva odeće za decu od organskog pamuka, čine da pogodna za svaku sezonu. Ne biste morali da brinete o kupovini različitih vrsta materijala i odeće za leto ili zimu, jer je organski pamuk pogodan i za jedno i za drugo. Odvaja vlagu, a takođe, propušta hladan vazduh, što znači da je manje verovatno da će detetu biti vruće i da će se kupati u znoju. Tkanje organskog pamuka će pomoći detetu da zadrži toplinu tela tokom hladnih zimskih dana.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!