Zavrzlame sa jabukama.
Zavrzlame sa jabukama, sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu,
- 1,5 kg jabuka,
- 8 kašika šećera sam ja sam dodala, a vi možete po ukusu, više ili manje,
- 5 kašika griza,
- 2 vanilin šećera i
- ulje.
Zavrzlame sa jabukama, priprema:
- Uzmite jednu koru poprskajte sa malo ulja, rendane jabuke pomešajte sa šećerom, a vanilin šećerom i grizom.
- Na jednu koru rasporedite smesu, urolajte, a zatim motajte u krug i tako redom, dok sve ne potrošite.
- Tepsiju podmažite, rernu zagrejte i pecite zavrzlame dok lepo ne porumene.
- Ja sam na kraju pečenja svaku zavrzlamu posula mešavinom cimeta i šećera.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!