Zdenka uštipci – Sandra Stojiljković Cvetković
Zdenka uštipci – uštipci odličnog ukusa, obogaćeni zdenka sirom, savršeni za doručak, uz čašu jogurta.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Zdenka uštipci – Sandra Stojiljković Cvetković
Zdenka uštipci – uštipci odličnog ukusa, obogaćeni zdenka sirom, savršeni za doručak, uz čašu jogurta.
- 25 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- 300 g brašna
- 2 kašike prezli
- 2 trougla zdenka sira
- 2 kašike sitnijeg sira
- 1/ 2 čaše jogurta
- ulje za prženje.
- Razmutiti kvasac u pola čaše vruće vode i dodati kašičicu šećera.
- Ostaviti da nadođe.
- U vanglu dodati ostale sastojke za testo, lepo sve umesiti i ostaviti da raste nekih sat i po.
- Nakon tog vremena, od testa formirati koru debljine prsta.
- Iseći željene oblike( trouglove ili kvadrate), pokriti ih krpom i ostaviti još 20- 30 minuta.
- Zagrejati ulje i pržiti ih u dubokom ulju.
- Vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
- Služiti tople uz jogurt ili kiselo mleko.