Zec sa povrćem – Ivana Mitrović

Zec sa povrćem – Ivana Mitrović

Zec sa povrćem – od povrća se može dodati i neko drugo u zavisnosti od toga šta vam se dopada.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Zec sa povrćem – Ivana Mitrović

Zec sa povrćem – od povrća se može dodati i neko drugo u zavisnosti od toga šta vam se dopada.

  • kg zec od 1.2
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 stabiljkecelera
  • pola struka praziluka
  • 2 lista lorbera
  • desetak maslina
  • desetak zrna bibera
  • kašičice polamaj.dušice
  • kašika vinskog sirćeta
  • 2 dl belog vina
  1. Kunića – zeca iseći na komade,mada može i na dve polovine (prednji i zadnji deo).
  2. Zadnji deo – ledja sa butićima staviti u vatrostalnu činiju sa maslacem, posoliti i peći 15min. u rerni zagrejanoj na 250stepeni.
  3. U medjuvremenu u činiju staviti grubo nasečen luk,šargarepu isečenu na kolutove,stabiljke celera isečenu na komadiće,praziluk isečen na kolutove,lorber,masline i biber u zrnu.Posoliti po ukusu,dodati majčinu dušicu,vinsko sirće i belo vino i sve dobro promešati.
  4. Pripremljeno povrće,zajedno sa sokom u kome se nalazi rasporediti oko kunića kojio se peče,smanjiti temp. Na 220 stepeni i peći još 40 do 45min.
  5. Tokom pečenja kunića povremeno prelivati sokom u kome se peče.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Zec sa povrćem – Ivana Mitrović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.