Zec sa povrćem – Ivana Mitrović

46

Zec sa povrćem – Ivana Mitrović

Zec sa povrćem – od povrća se može dodati i neko drugo u zavisnosti od toga šta vam se dopada.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Zec sa povrćem – Ivana Mitrović

Zec sa povrćem – od povrća se može dodati i neko drugo u zavisnosti od toga šta vam se dopada.

  • kg zec od 1.2
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 stabiljkecelera
  • pola struka praziluka
  • 2 lista lorbera
  • desetak maslina
  • desetak zrna bibera
  • kašičice polamaj.dušice
  • kašika vinskog sirćeta
  • 2 dl belog vina
  1. Kunića – zeca iseći na komade,mada može i na dve polovine (prednji i zadnji deo).
  2. Zadnji deo – ledja sa butićima staviti u vatrostalnu činiju sa maslacem, posoliti i peći 15min. u rerni zagrejanoj na 250stepeni.
  3. U medjuvremenu u činiju staviti grubo nasečen luk,šargarepu isečenu na kolutove,stabiljke celera isečenu na komadiće,praziluk isečen na kolutove,lorber,masline i biber u zrnu.Posoliti po ukusu,dodati majčinu dušicu,vinsko sirće i belo vino i sve dobro promešati.
  4. Pripremljeno povrće,zajedno sa sokom u kome se nalazi rasporediti oko kunića kojio se peče,smanjiti temp. Na 220 stepeni i peći još 40 do 45min.
  5. Tokom pečenja kunića povremeno prelivati sokom u kome se peče.