Zec sa povrćem – Ivana Mitrović
Zec sa povrćem – od povrća se može dodati i neko drugo u zavisnosti od toga šta vam se dopada.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Zec sa povrćem – Ivana Mitrović
Zec sa povrćem – od povrća se može dodati i neko drugo u zavisnosti od toga šta vam se dopada.
- kg zec od 1.2
- 2 kašike maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 stabiljkecelera
- pola struka praziluka
- 2 lista lorbera
- desetak maslina
- desetak zrna bibera
- kašičice polamaj.dušice
- kašika vinskog sirćeta
- 2 dl belog vina
- Kunića – zeca iseći na komade,mada može i na dve polovine (prednji i zadnji deo).
- Zadnji deo – ledja sa butićima staviti u vatrostalnu činiju sa maslacem, posoliti i peći 15min. u rerni zagrejanoj na 250stepeni.
- U medjuvremenu u činiju staviti grubo nasečen luk,šargarepu isečenu na kolutove,stabiljke celera isečenu na komadiće,praziluk isečen na kolutove,lorber,masline i biber u zrnu.Posoliti po ukusu,dodati majčinu dušicu,vinsko sirće i belo vino i sve dobro promešati.
- Pripremljeno povrće,zajedno sa sokom u kome se nalazi rasporediti oko kunića kojio se peče,smanjiti temp. Na 220 stepeni i peći još 40 do 45min.
- Tokom pečenja kunića povremeno prelivati sokom u kome se peče.