Zeleni cvet – Zuzana Grnja
Zeleni cvet – divna dekoracija i još bolji ukus!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Zeleni cvet – Zuzana Grnja
- Kora:
- 500 gr mekog brašna
- 90 ml maslinovog ulja
- 200 ml suvog belog vina
- malo soli
- Fil:
- 300 gr spanaća
- 300 gr sremskog sira
- jaje
- 100 gr rendanog parmezana
- so i biber po potrebi i ukusu
- Spanac ocistiti, oprati, ocediti i usitniti u blenderu . Dodati griz, secer, mlevene orahe, suvo grozdje, sve sjediniti i ostaviti sa strane.
- U vecu posudu sipati brasno, maslinovo ulje i so. Dodati mlako vino i umesiti glatko testo, pa ga podeliti na dva dela. Svaki oblikovati u lopticu, pa ga oklagijom razvajati u krug precnika 30cm.
- Jedan krug poloziti na pek-papir i rasporediti fil u krug tako da ostane malo prostora oko krajeva testa, i u sredinu. Pokriti drugim krugom testa.
- Krajeve spojiti viljuskom, a sredinu casom odgovarajuceg precnika. Nozem zaseci na svaka tri centimetra od sredine do kraja, a svaki trougao okrenuti za 90 stepeni.
- Pleh obloziti pek-papirom, staviti pripremljeni kolac i peci na 180 stepeni oko 30 minuta.