Zeleni cvet – Zuzana Grnja

11

Zeleni cvet – Zuzana Grnja

Zeleni cvet – divna dekoracija i još bolji ukus!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Zeleni cvet – Zuzana Grnja

  • Kora:
  • 500 gr mekog brašna
  • 90 ml maslinovog ulja
  • 200 ml suvog belog vina
  • malo soli
  • Fil:
  • 300 gr spanaća
  • 300 gr sremskog sira
  • jaje
  • 100 gr rendanog parmezana
  • so i biber po potrebi i ukusu
  1. Spanac ocistiti, oprati, ocediti i usitniti u blenderu . Dodati griz, secer, mlevene orahe, suvo grozdje, sve sjediniti i ostaviti sa strane.
  2. U vecu posudu sipati brasno, maslinovo ulje i so. Dodati mlako vino i umesiti glatko testo, pa ga podeliti na dva dela. Svaki oblikovati u lopticu, pa ga oklagijom razvajati u krug precnika 30cm.
  3. Jedan krug poloziti na pek-papir i rasporediti fil u krug tako da ostane malo prostora oko krajeva testa, i u sredinu. Pokriti drugim krugom testa.
  4. Krajeve spojiti viljuskom, a sredinu casom odgovarajuceg precnika. Nozem zaseci na svaka tri centimetra od sredine do kraja, a svaki trougao okrenuti za 90 stepeni.
  5. Pleh obloziti pek-papirom, staviti pripremljeni kolac i peci na 180 stepeni oko 30 minuta.