BKTV news - Živite u zabludi: Ova hrana nije dijetalna! - Pixabay
BKTV news - Živite u zabludi: Ova hrana nije dijetalna! - Pixabay

[BKTVnews]

Neke namirnice svrstavamo u grupu dijetalnih, ali one zapravo u telu stvaraju suprotan efekat, odnosno debljaju!

O dijetalnoj Koka-koli i štetnim šećerima dosta se pisalo, ali za sledeću listu namirnica ćete se potpuno iznenaditi:

Voda s vitaminima

Voda je najzdravija ako je čista i prirodna. Naime, sve ono što nam nude kao vodu obogaćenu kojekakvim vitaminima, ukusima zapravo nije baš korisno. Takve napitke je bolje preskočiti, s obzirom na to da sadrže između ostalog i zaslađivače koji su štetniji od običnog šećera.

Voćni jogurt

Začuđujuće je nedijetalna kombinacija jogurta i “svežeg” voća. Kada ste na dijeti i mislite da možete da pojedete beskonačno mnogo voćnih jogurta jer oni ne debljaju – varate se. Puni su šećera i kalorija!

Energetske pločice

Svako ko drži do sebe i trenira zdrav duh priuštiće ponekad energetske pločice. I dok proizvođači na omote lepe oznake za “bogato vlaknima” ili “izvrstan izvor proteina”, zasigurno neće nalepiti istinu: “puno šećera”.

Hrana s nula odsto masti

Hrana bez masti? Zaboravite. Odnosno, ako i nema masti, ima suvišni šećer za jači okus. Uostalom, telu je potrebna i mast.

Musli

Ako ste mislili da musli nije nimalo masan, niste u pravu. Obratite pažnju na tablicu prehrambenih vrednosti koja se nalazi na poleđini ambalaže i na to da li sadrži proizvod trans-masti i zaslađivače.

Izvor: www.bktvnews.com, najnovije vesti iz zemlje i sveta, kliknite OVDE da vidite ceo tekst >>>

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!