Životne priče za liderstvo i lični razvoj - Maura Sweeney - Vesti | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?

Studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u okviru projekta Škola poslovnih veština u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka organizuje otvoreno predavanje:

Maura Sweeney
Autor, podkaster i novinar Huffington Post-a
Tema predavanja: Životne priče za liderstvo i lični razvoj (Life Stories for Leadership and Self-Empowerment)

Predavanje će se održati u utorak, 7. aprila 2015. sa početkom u 18h na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Jove Ilića 154.

Uspešni advokat, novinar i podkaster, Maura Sweeney, podstiče i ohrabruje buduće lidere svih uzrasta ,,da postanu osobe od uticaja tako što će živeti srećno i ispunjeno, šireći pritom pozitivan uticaj na druge”. Kao višestruko nagrađivani menadžer i poznati javni advokat na Floridi, iskoristila je sve elemente svog iskustva kako bi inspirisala druge da dostignu svoj maksimum i prikažu sebe u najboljem svetlu – bez obzira na uzrast, rasu ili okolnosti. Gostujući svake nedelje na brojnim američkim radio-stanicama, svojim neodoljivim pričama ostavlja snažan i ohrabrujući utisak na slušaoce. Takođe, poseduje svoj lični, nedeljni podkast na iTunes & Stitcher Radio. Njeni tekstovi se redovno mogu naći na raznim sajtovima kao što su Huffington Post, Midlife Boulevard, Aspire Magazine, Self-Growth.com, Project Eve, Better After 50, kao i na ostalim sajtovima za lični razvoj. Kao strastvena plesačica, davala je intervjue za Match.com, Prime Time TV, regionalne televizijske mreže, pa čak i za britanski BBC radio.

Ova zabavna žena puna entuzijazma, kombinujući lično iskustvo i uspešnu karijeru, proputovala je preko 50 zemalja kako bi svoje transparentne i osnažujuće priče podelila sa svojom publikom.

Predavanje gospođe Maure se održava u okviru projekta Škola poslovnih veština, koje organizuje studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih država u Srbiji. Cilj projektra je da pruži mladima znanje i veštine sa kojima se ne susreću u toku redovnog obrazovanja, a sve kako bi se smanjila nezaposlenost i kako bi se unapredilo i što bolje iskoristio intelektualni potencijal mladih ljudi u zemlji. Neke od tema kojima se Škola poslovnih veština bavi su: preduzetništvo, liderstvo, diplomatski odnosi, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, psihologija uspeha, poslovna etika, ljudska prava, lokalni razvoj, demokratija.

Dosadašnji predavači: dr Džon Lenoks (profesor sa Univerziteta Oksford), dr Jurgen Spis (direktor instituta za Humanističke nauke), Vanja Udovičić (ministar omladine i sporta u Vladi Srbije), Gi Đoken (izvršni direktor UNESCO centra za mir iz Vašingtona), Uve Fredhajm (generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji), Nj.E. Nils Ragnar Kamsvag (ambassador Kraljevine Norveške u Srbiji), Dragana Roter (rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Vip mobajl), Stalna koordinatorka Ujedinjenih nacija u Srbiji, Irena Vojačkova- Solorano, Umes Muki, počasni ambasador UNESCO kluba na Sorboni i osnivač Instituta za održivo liderstvo.

Nova sezona započeta je predavanjem dobitnice Nobelove nagrade za mir za 2003. godinu, dr Širin Ebadi iz Irana, koje je održano 22. oktobra 2014. godine u Beogradu.