Zoričina torta – Jelica Podraščanin

Zoričina torta.

Zoričina torta, sastojci:

Za kore:

  • 8 jaja,
  • 175 grama šećera u prahu,
  • 1 margarin,
  • 150 gr čokolade za kuvanje,
  • 150 gr mlevene plazme.

Za I fil:

  • 120 ml slatke pavlake,
  • 150 gr otopljene čokolade za kuvanje.

Za II fil:

  • 400 ml kisele pavlake,
  • 75 gr kristal šećera,
  • 150 gr mlevene plazme i
  • 50 ml slatke pavlake.

Za III fil:

  • 300 ml slatke pavlake,
  • 300 ml kisele pavlake,
  • 75 gr kristal šećera i
  • 200 gr šumskog voća.

Za glazuru:

  • 100 gr čokolade za kuvanje i
  • 1 kašika ulja.

Za ukrašavanje okolo torte potrebno je 2 šlag kreme.

Zoričina torta, priprema:

Pripema kora:

  • U dublju posudu odvojiti belanca od žumanaca i belanca umutiti mikserom u čvrst šne.
  • U drugoj posudi umutiti omekšali margarin, šećer u prahu i žumanca. U to dodati otoljenu čokoladu i plazma keks. U tu masu dodatišne od belanaca i izmešati. Dobijenu masu podeliti na tri dela.
  • U modlu za torte stavii pek papir i trećinu dobijene mase i peći koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
  • Isto ponoviti  i sa preostale dve kore.

 I fil priprema:

  • Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag pa dodati prohlađenu otopljenu čokoladu i promešati.

II fil priprema:

  • U kiselu pavlaku dodati šećer i slatku pavlaku i polako izmešati varjačom pa dodati mlevenu plazmu i sve zajedno izmešati.

 III fil priprema:

  • U posudu usuti kiselu pavlaku i slatku pavlaku, dodati 75 gr kristal šećera i oceženo šumsko voć i sve izmešati blago varjačom ili kašikom.
  • Na ohlađenu prvu koru namazati prvi fil, na drugu koru drugi fil, a na treću koru namazati teći fil.
  • Napraviti glazuru tako što se otopi čokolada sa uljem i prelije preko trećeg fila.
  • Okolo torta može da se ukrasi sa šlag kremom  koja se pripremi po uputstvu sa kesice kao što je na slici.

Torta je dovoljna za osam osoba.
Vreme pripreme 120 minuta.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Zoričina torta – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.