in , , ,

Zoričina torta – Jelica Podraščanin

Zoričina torta - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Zoričina torta - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Zoričina torta.

Zoričina torta, sastojci:

Za kore:

  • 8 jaja,
  • 175 grama šećera u prahu,
  • 1 margarin,
  • 150 gr čokolade za kuvanje,
  • 150 gr mlevene plazme.

Za I fil:

  • 120 ml slatke pavlake,
  • 150 gr otopljene čokolade za kuvanje.

Za II fil:

  • 400 ml kisele pavlake,
  • 75 gr kristal šećera,
  • 150 gr mlevene plazme i
  • 50 ml slatke pavlake.

Za III fil:

  • 300 ml slatke pavlake,
  • 300 ml kisele pavlake,
  • 75 gr kristal šećera i
  • 200 gr šumskog voća.

Za glazuru:

  • 100 gr čokolade za kuvanje i
  • 1 kašika ulja.

Za ukrašavanje okolo torte potrebno je 2 šlag kreme.

Zoričina torta, priprema:

Pripema kora:

  • U dublju posudu odvojiti belanca od žumanaca i belanca umutiti mikserom u čvrst šne.
  • U drugoj posudi umutiti omekšali margarin, šećer u prahu i žumanca. U to dodati otoljenu čokoladu i plazma keks. U tu masu dodatišne od belanaca i izmešati. Dobijenu masu podeliti na tri dela.
  • U modlu za torte stavii pek papir i trećinu dobijene mase i peći koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
  • Isto ponoviti  i sa preostale dve kore.

 I fil priprema:

  • Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag pa dodati prohlađenu otopljenu čokoladu i promešati.

II fil priprema:

  • U kiselu pavlaku dodati šećer i slatku pavlaku i polako izmešati varjačom pa dodati mlevenu plazmu i sve zajedno izmešati.

 III fil priprema:

  • U posudu usuti kiselu pavlaku i slatku pavlaku, dodati 75 gr kristal šećera i oceženo šumsko voć i sve izmešati blago varjačom ili kašikom.
  • Na ohlađenu prvu koru namazati prvi fil, na drugu koru drugi fil, a na treću koru namazati teći fil.
  • Napraviti glazuru tako što se otopi čokolada sa uljem i prelije preko trećeg fila.
  • Okolo torta može da se ukrasi sa šlag kremom  koja se pripremi po uputstvu sa kesice kao što je na slici.

Torta je dovoljna za osam osoba.
Vreme pripreme 120 minuta.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Recepti i Kuvar online

Autor: Recepti i Kuvar online

Redakcija portala Recepti i Kuvar online.

Šta Vi mislite?

2k Lajkova
Lajk Downvote
Uštipci recept - Maja Levaja - Recepti i Kuvar online

Uštipci recept – Maja Levaja

Vasilica - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Vasilica – Verica Poznanović